2023.32

refi1234

Posiadacz elektryka
Czekam kiedy wpadnie i u mnie i mi magicznie naprawi autopilota.

To ciekawe jak to sie wgrywa.
U mnie juz w sierpniu pobralo .32, potem .ok 10 wrzesnia 32.4, a wczoraj .32.6
Wydaje mi sie iz auto sprawdza caly czas w jakims interwale i gdy siec ma duza przepustowosc to pobiera.

danielm

Pionier e-mobilności
To ciekawe jak to sie wgrywa.
U mnie juz w sierpniu pobralo .32, potem .ok 10 wrzesnia 32.4, a wczoraj .32.6
Wydaje mi sie iz auto sprawdza caly czas w jakims interwale i gdy siec ma duza przepustowosc to pobiera.
niekoniecznie. aktualizacje prawdopodobnie mają nadawane priorytety. najpierw są wypuszczane do ograniczonej liczby ludzi by powykrywać ewentualne błędy i jeśli znajdą ważne błędy to dystrybucja jest wstrzymywana.

refi1234

Posiadacz elektryka
To co napisales jest jasne i można to sprawdzić tutaj:
ale chodzi o to ze jak juz idą, a ida falami a nie ciągle, (np. 421 instalacji wersji .32.6 w dniu 22.09.2023 i nic wiecej od tego dnia) to jedni zaciagaja je od razu a inni nie.

danielm

Pionier e-mobilności
To co napisales jest jasne i można to sprawdzić tutaj:
ale chodzi o to ze jak juz idą, a ida falami a nie ciągle, (np. 421 instalacji wersji .32.6 w dniu 22.09.2023 i nic wiecej od tego dnia) to jedni zaciagaja je od razu a inni nie.
tak, jest jakiś klucz, prawdopodobnie konkretne konfiguracje auta dostają szybciej niż inne, zwłaszcza jeśli wykryto jakieś błędy w tych konkretnych konfiguracjach. kiedyś aktualizacje dostawałem tylko w nocy z czwartku na piątek (przez jakiś rok) teraz kilka ostatnich aktualizacji dostaje błyskawicznie jako jeden z pierwszych nawet już pierwszego dnia.

poochaty

Posiadacz elektryka
wczoraj masówka ruszyła, skoro Ty masz to pewnie zrobili niezłego babola i leci bugfix
To ja czekam na bugfix bugfixa.

lvlthn

Pionier e-mobilności
Ja mam 2023.32.4 i zauważyłem sporo zmian, w szczególności dotyczących podstawowego autopilota(a właściwie autosteer)
Jest dużo bardziej precyzyjny(np. wcześniej wykrywa pewne zdarzenia), ale co było dla mnie zaskoczeniem, jak ustawiłem w nawigacji trasę i zbliżał się do skrzyżowania na którym w teorii miałem skręcić to zaczął samoistnie zwalniać przed skrzyżowaniem. Tego wcześniej na 100% nie miałem.
I nie, nie mam FSD

Być może było tak też wcześniej, ale dużo jeżdżę na autopilocie i tego nie miałem.