2023.38

Bronek

Pionier e-mobilności
Seria 2023.38 ponad miesiąc była testowana na wąskiej grupie użytkowników (kilka %), możliwe że tam są jeszcze jakieś grubsze zmiany w rzeczach, których nie widać na pierwszy rzut oka.

Możliwe że coś co dotyczy Tesla Vision bo podobno Model X bez czujników nie otwiera drzwi w pełni w obawie przed przywaleniem w coś i podobno ma to być rozwiązane w jednym z update, a to oznacza że będzie update zwiększający precyzję wirtualnych czujników.
Mam ten fart ze moja z pierwszego wypustu do EU plaidow, ma te czujniki i otwiera całkowicie, o ile jest miejsce.
To jest fajne ale ma pewne cechy. Drzwi otwierane ręcznie dają opór. Czasem potrafią też się zamknąć na nodze, ale to jest delikatne.. Grneralnie opcja przydatna miła.

Brak wajhy kierunkowskazów l brak czujnikow jest dla mnie niezrozumiałe. O ile można poeksperymentować , to po tym czasie nawet jesli robi się to na "żywym organizmie" należy zmienić decyzję. Tak jak to zrobiono z klaksonem.

zibizz1

Pionier e-mobilności
Bez czujników otwiera tylko odrobinę, ale najgorsze jest to że potem silnikami trzyma mocno drzwi przez chwilę więc trzeba chwilę poczekać lub siłować się. Ogólnie przednie drzwi działaja gorzej w nowym X. W starym można było zamknąć jak w standardowym aucie mocniej rozpędzając a w nowym chodzą ciężej i dlatego zawsze skorzystam z przycisku. Pasażerom którzy nie znają auta sam zawsze zamykam. Serwisant mobilny potwierdził że ten typ tak ma i trzeba czekać na aktualizację Tesla vision żeby się poprawiło. Ogólnie to nie mogę się już doczekać większej aktualizacji właśnie z takimi rzeczami. Może na wydawaniu Cybertrucka będzie ogłoszone co tam nowego wrzuca na te święta

Bronek

Pionier e-mobilności
Ja do drzwi dodalem przyciski sexy. Niestety "goscie" mają problem , to im otwieram i zamykam zdalnie. Tyl ok znajdują guzik. Ale z przoodu szarpią awaryjnym. (nawyk- normalka )
Mam ustawione ze tylko działa poza domem i gdy jestem od strony kierowcy. Z czujnikami jest ok.

GrzesiekG

Posiadacz elektryka

chewbacca

Posiadacz elektryka
Szkoda że nie ma opcji 1x autopilot 2x tempomat. Jest tylko
1x tempomat 2x autopilot
lub
1x autopilot
Ta wajcha ma dwa położenia (podobnie jak ta od kierunkowskazów). Wyobrażałem sobie, że może będzie tak, że popchnięcie jej do połowy włącza TACC a dopiero popchnięcie do końca aktywuje AP. Nie jest tak...?:-(

GregFrai

Zadomawiam się
U mnie software zatrzymany na 32, nie widzi 38. Jest jakieś wyjaśnienie tej sytuacji? Aktualizacja map i gier bezproblemowa.

zibizz1

Pionier e-mobilności
Tam jest data ostatniego sprawdzenia wersji jeśli ta data jest nie starsza niż jeden dzień to nie ma powodów do obaw, trzeba czekać. Jak jest starsza to reset