2023.44

dawidgora

Posiadacz elektryka
Ehh, u mnie pobieranie 2023.44.30.9 zacięło się na 100% i wybudza samochód co godzinę jak stoi pod domem. Miał ktoś kiedyś tak? Jakieś sprawdzone sposoby?
Standardowo - spróbuj zrestartować z rolek na kierownicy. Możesz spróbować również wyłączyć zasilanie, chociaż to pewnie nie pomoże, bo to samo dzieje się po opuszczeniu samochodu.

1705682796083.png
Dodatkowo, jeśli na tym etapie da się anulować aktualizację, z poziomu telefonu albo samochodu - zrób to i zacznij od nowa.

EDIT: teraz widzę, że jeździsz TMY, ale ten fragment instrukcji jest taki sam.

radzik rmz

Nowy na Forum
u mnie też wpadła 30.9 . Coś nowego ?
Czy ktoś z Was zauważył dziwne zachowanie kierunkowskazów po tej aktualizacji?
U mnie po kilku standardowych mignięciach(1 sek), kierunek zaczyna migać tak z dwa razy szybciej (2 razy na sekundę)... Co ciekawe nawet ikona na ekranie zachowuje się dokładnie tak samo. Tylko dźwięk przerywacza pozostaje bez zmian.

Update:
Możliwe, że to jednak nie wina aktualizacji. Sprawdzam dalej...

Last edited:

STMS

Pionier e-mobilności
Czy ktoś z Was zauważył dziwne zachowanie kierunkowskazów po tej aktualizacji?
U mnie po kilku standardowych mignięciach(1 sek), kierunek zaczyna migać tak z dwa razy szybciej (2 razy na sekundę)... Co ciekawe nawet ikona na ekranie zachowuje się dokładnie tak samo. Tylko dźwięk przerywacza pozostaje bez zmian.

zrestartuj komputer

Bronek

Pionier e-mobilności
Ten ch.. j powyżej trochę zaburza tok zdarzeń. Trudno nikt tu nie sprząta Niedziela Admin ma wolne. :)
Aktualizacja aktualizacją i jak zwykle mapy są do dupy.
Zjechałem że "swojego, testowego ronda" i cud jest prawie jak powinno byc 50, 70 , 90 ( 70 km/h to lipa i nie powinno jej być, ale jest krociutko można wybaczyć )
Radość, bo Tesla zmądrzała? !
Nie zmądrzała! ,a zgłpiala bardziej, gdyż za kilkaset metrów po skrzyżowaniu ma nową prędkość nie 50 jak było, nie 90 jak powinno być ale 60!
I to do najbliższej wioski.
Normalnie na takich drogach jadę na AP na luzie ale tu ni cholery. To trwa już z 3 lata?

inter

Pionier e-mobilności
Jeśli Tesla bierze dane z open street map, to może trzeba tam poprawić
Chyba biorą z google maps i Waze.