2023.44

elektryk

Pionier e-mobilności
Właśnie dostałem powiadomienie o dostępnej aktualizacji 2023.44.1, ktoś już instalował?

Główna zmiana to rozumiem możliwość ustawienia włączenia Autopilota jednym pociągnięciem dźwigni, wydaje się że to może być przydatne przy zmianie pasa i szybkiej ponownej aktywacji Autopilota po.

Nieoficjalne zmiany:

Wygląda jakby to był soft pod Cybertrucka, dodali obsługę akumulatora niskiego napięcia 48V.

piotrazz

Posiadacz elektryka
U mnie dzisiaj dopiero 2023.38.9 na Y zainstalowałem.

Bisek

Fachowiec
Single pull autopilot u mnie było już na 2023.38.9. Właśnie weszło 2023.44.1 i nie ma nic nowego. Nawet okienko z info co nowego się nie pojawiło. Sprawdzę dzisiaj w trasie czy może chociaż coś się poprawiło w kwestii automatycznych długich lub wycieraczek.😁

EDIT:
Żadnych różnic pomiędzy 38.9 a 44.1 nie zauważyłem.

Last edited:

piotrazz

Posiadacz elektryka
Ciekawe jak teraz auto zachowa się, gdy będę miał włączony tryb przyczepy. Nie pozwalał na włączenie Autopilota, tylko TACC działał.

piotrazz

Posiadacz elektryka
FSD v12 już wysłana do pracowników Tesli w paczce 2023.38.10. Czym się tak naprawdę różni ta 2023.44.1? To co Green napisał to raczej wygląda na przygotowanie pod Cybertrucka. Ktoś coś zauważył u siebie po instalacji?

elektryk

Pionier e-mobilności
Jeździłem dzisiaj trochę na Autopilocie z tym single pull I muszę przyznać że to chyba całkowicie eliminuje potrzebę kupowania opcji Rozszerzonego AutoPilota, zmienianie pasów jest teraz super wygodne dzięki załączeniu jednym pociągnięciem, jeszcze jakby dało się ustawić żeby nie pikało przy rozłączeniu i załączeniu Autopilota to już by było idealnie. Wiem że jest Joe mode muszę popróbować czy to by wystarczyło.

Pabloss

Posiadacz elektryka
Jeździłem dzisiaj trochę na Autopilocie z tym single pull I muszę przyznać że to chyba całkowicie eliminuje potrzebę kupowania opcji Rozszerzonego AutoPilota, zmienianie pasów jest teraz super wygodne dzięki załączeniu jednym pociągnięciem, jeszcze jakby dało się ustawić żeby nie pikało przy rozłączeniu i załączeniu Autopilota to już by było idealnie. Wiem że jest Joe mode muszę popróbować czy to by wystarczyło.
a jak to chyba ślepy jestem i nie widzę tego single pull!

elektryk

Pionier e-mobilności
a jak to chyba ślepy jestem i nie widzę tego single pull!
Po aktualizacji do 2023.44.1 (z 2023.38.6) pojawiło się okno ze zmianami, było tam napisane drobne poprawki i ten właśnie single pull.

Po wyjściu z listy zmian pojawiło się okienko z pytaniem czy chce zmienić sposób włączania Autopilota, można było to zrobić od razu z tego okienka.

Później ikonka ustawień w lewym dolnym rogu miała niebieską kropkę sygnalizującą że tam jest coś nowego i faktycznie jest nowa opcja w sekcji Autopilot.

Najnowsze dyskusje