W sumie to ciekawe bo nie zwróciłem na to uwagi, zmiany robiłem dosyć szybkie i przy prędkości autostradowej. Miałem wyraźne odczucie że jest dużo lepiej z tym single pull, bo bardzo szybko się aktywował Autopilot ponownie.
To musimy poczekać aż więcej osób dostanie ten update i podzieli się spostrzeżeniami.
Znając Teslę to jest nadzieja, że po restarcie będzie ok

Będę jechał gdzieś autem po pracy to sprawdzę to jeszcze raz, może wczoraj miała jakiś kaprys.
Kolejna "ciekawostka", która mi się przypomniała: przy pierwszej jeździe po aktualizacji, wyskoczyło mi okienko z pytaniem czy chce przestawić na single pull. Dałem, że tak no i faktycznie był single pull. Nie doczytywałem czy będzie dalej działać tempomat wiec chciałem to sprawdzić metodą prób i błędów. Po kilku próbach (naciskanie do połowy, naciskanie cały ruch w dół, podwójny pull) zauważyłem, że single pull przestał działać, że włącza tylko tempomat. Wszedłem w opcje i faktycznie przełączyła się na double pull. Jak przestawiłem kolejny raz na single to już tak zostało.
Mimo takich "problemów", wolę, żeby aktualizację wchodziły jak najczęściej, nawet jeśli nie są w pełni przetestowane.
EDIT: Patrzę teraz na release notes, które są w Tessie i tam jest w sumie napisane to o czym mówiłem w poprzednim poście. Wrzucam screena: