2023.44

tomA

Posiadacz elektryka
Mnie tempomat jedynie wkurzał, bo włączał się przejściowo w trakcie zmiany pasów. Ale widzę po komentarzach, że korzystacie z niego, ja w ogóle nie korzystałem z tempomatu poza tą sytuacją wymuszonego korzystania w trakcie zmiany pasa. Czasami też zamiast rozłączyć Autopilota wchodziłem w tryb tempomatu co też mnie wkurzało.
A nie masz problemu na autopilocie z durnym oznakowaniem i hamowaniem auta nie nielogicznych prędkości. ? Na tempomacie możesz jechać ile chcesz a autopilot niepozwani jechać szybciej niż znaki +10 km/h

elektryk

Pionier e-mobilności
A nie masz problemu na autopilocie z durnym oznakowaniem i hamowaniem auta nie nielogicznych prędkości. ? Na tempomacie możesz jechać ile chcesz a autopilot niepozwani jechać szybciej niż znaki +10 km/h
Używam Autopilota głównie na drogach ekspresowych i autostradach i taki problem tam nie występuje, jedynie przy zjeździe z węzła Wieliczka nie potrafi odwołać sobie ograniczenia 60 z węzła i ciągnie dalej ale ustawiam dużo wyższy limit (dziwne w sumie ale pozwala) i jest ok.

Problem faktycznie ma miejsce np. na Trasie Łagiewnickiej (trasa szybkiego ruchu w mieście), tam są co chwila jakieś inne znaki ograniczenia i o ile dobrze rozpoznaje je to nie wie kiedy je odwołać.

kaziwich

Posiadacz elektryka
To hamowanie to predkosci wyjetych z czapy potwierdzi serwis (info z fb) twierdzac, ze zdarzaja sie miejsca na trasie, gdzie kiedys byly np. roboty drogowe.
W praktyce chyba niczym to sie nie rozni od phantom braking.

ciastek

Pionier e-mobilności
Coś kombinują ze zwalnianiem przed skrzyżowaniami itp. #4
Jechałem w nocy "70" na 70. Zielona fala. Na niektórych skrzyżowaniach zwalnia do 30, po czym wraca do zadanej szybkości. Czasem się zagapi i zwolni, ale nie zdąży aż do 30. Trafiłem też przejście dla pieszych, bez świateł, gdzie również zwolniła do 30.

ducarider

Posiadacz elektryka
Co do single pull w 2023.38.9, również to mam, ale zauważyłem następującą rzecz:

Wcześniej, jadąc autostradą na autopilocie (podstawowy), po włączeniu kierunkowskazu w celu zmiany pasa i rozpoczęciu tego manewru, autopilot wyłączał się, natomiast tempomat pozostawał aktywny, dzięki czemu nie musiałem samodzielnie dodawać gazu podczas manewru, a po zmianie pasa wystarczyło, że aktywowałem autopilota i wszystko było ok. Teraz, mając włączony single pull, po włączeniu kierunkowskazu i rozpoczęciu manewru zmiany pasa, wyłącza się i autopilot i tempomat. Przez to włączyłem stare działanie, bo tak się nie da jeździć. Mam nadzieje, że w 2023.44.* jest / będzie to poprawione.
Jest tak jak mówisz. Wyłącza AP i TACC. wyłączyłem. Może to bug 🐞

Michal

Moderator
U mnie dzisiaj rano w obu autach wpadło 2023.44.1

elektryk

Pionier e-mobilności
Plotki mówią, że seria 2023.44 to będzie update świąteczny - będą nowe funkcje w kolejnych update w ramach tej serii. Cybertruck ma na zdjęciach soft 2023.44.8