2024.14

slaveq

Pionier e-mobilności
2024.14.6 na TM3 z Atomem
View attachment 17840

spostrzeżenia:
- sygnalizacja dźwiękowa o fotoradarze jest dosyć odmienna od innych dźwięków (dobrze)
- światła stopu innych pojazdów na wizualizacji czasami nie zgadzają się z rzeczywistością, ale to może oznaczać, że obserwuje zwalnianie pojazdów, a nie faktyczne użycie świateł
- po aktualizacji nie było LTE aż do restartu
Co mi po okolicy jeździsz!?!?

Hubi

Fachowiec

Jogur

Fachowiec
ciekawym, czy w planach mają również, zeby animacja auta dała się "zminimalizować" a przestrzeń była ile się da przeznaczona na mapę

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
ciekawym, czy w planach mają również, zeby animacja auta dała się "zminimalizować" a przestrzeń była ile się da przeznaczona na mapę
to by się nie skleiło sensownie, żeby mapa zajmowała obszar w dziwnym kształcie
Przestrzeń wizki można by jednak wykorzystać na coś pożytecznego albo chociaż ciekawego (statystyki, diagnostyka...)

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
Ja się nie mogę doczekać integracji z Grok. Przecież komenda aby streścił najważniejsze wiadomości z dnia dzisiejszego w porównaniu do klasycznego radia to będzie przepaść.

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
Nie o to chodzi. Chodzi o sygnalizację kierunku jazdy. Mogły by być dwa różne komunikaty. np. dźwiękowe.

Dziwne że w ogóle Telsa pierdzi a nie gada.

Mogła by byc opcja tekstu : "jazda w przód" i "jazda w tył".
Nie zawsze patrzy się na ekran a czasem w lusterka. Do tego w S i X są dwa ekrany. Na jednym sugerowany wybór kierunku a na drugim widoki z kamer +plus lusterka.
Gdy sam wybieram kierunek to wiem jaki, tu decyduje auto, naciśniesz odruchowo hamulec, ruszysz kierownicą ale nie chcesz zmienić kierunku jazdy a Ona Ci zmieni, jak nie sprawdzisz, wzrokiem to przejedziesz szpadelek, kota lub przywalisz w coś np.
Oczywiscie trzeba uważać bla bla bla, ale dwa różne gongi mogły by pomóc
GNngtdqXMAAo2tJ.jpeg
GNngtdqXYAAOsoF.jpeg

Tak się prezentuje 2024.14.6 ale z FSD USA.

Faktycznie zgadzam się z tobą, że ten ekran za kierownicą to w sumie bezsensu, nic praktycznego nie daje. A na głównym ekranie by zapełnić dziurę to odtwarzacz muzyki zajmuje 1/3

Jogur

Fachowiec
to by się nie skleiło sensownie, żeby mapa zajmowała obszar w dziwnym kształcie
Przestrzeń wizki można by jednak wykorzystać na coś pożytecznego albo chociaż ciekawego (statystyki, diagnostyka...)
Różne są potrzeby, ja mam w d... animacje, staty i radio jak jadę - bardziej skupiam sie na drodze i mapie jak "błądzę"
Radio obecnie mozna zminimalizowac - pozostaje prędkość do wyswietlenia i małe okienko z parametrami włączonej trasy (jeśli jest włączona nawigacja)

Bronek

Pionier e-mobilności
Póki co co na pewno nie będę parkował na Tesla Vision.
Sprawdzam obie wersji i te chmurzasto/mgliste animacje, to jakaś emenacja tajemiczej mocy rozwiewanej przez pierdnięcie Tesli?
A praktycznie, to najgorzej jest z przodu i wiemy dlaczego . Tego chyba nie da się obejść ?
Praktycznie na czujnikach mam o kilkanaście czasem cm później STOP i jest lepiej sygnalizowane.
Bez kamery tylnej śledzącej tył nie wjechal bym bezpiecznie do garażu .
Na razie mam wrażenie iż ponownie chociaż nieznacznie schodzą się drogi oprogramowania

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Póki co co na pewno nie będę parkował na Tesla Vision.
Sprawdzam obie wersji i te chmurzasto/mgliste animacje, to jakaś emenacja tajemiczej mocy rozwiewanej przez pierdnięcie Tesli?
A praktycznie, to najgorzej jest z przodu i wiemy dlaczego . Tego chyba nie da się obejść ?
Praktycznie na czujnikach mam o kilkanaście czasem cm później STOP i jest lepiej sygnalizowane.
Bez kamery tylnej śledzącej tył nie wjechal bym bezpiecznie do garażu .
Na razie mam wrażenie iż ponownie chociaż nieznacznie schodzą się drogi oprogramowania
Mgielka jest duuuzo lepsza niz to co bylo wczesniej. Namiastka kamery 360 na tyle zeby ich o zlamanie patentu nie pozwali z mobile eye zapewne.

nosekbk

Model Y LR AWD 2024
Pytanie odnośnie 2024.14.x. Czy muszę mieć FSD wykupione, żeby ten update otrzymać? Odebraliśmy wczoraj Model Y, całą noc dzisiaj stało podłączone, ale ciągle na 2024.8 jesteśmy.