2024.38

zibizz1

Pionier e-mobilności
A u mnie mimo że grzecznie patrzę przed siebie, woła o trzymanie kierownicy co 15 sekund 😤
Musi widzieć na kamerze ze trzymasz ale już nie trzeba ruszać. Zwalnianie przed skrzyżowaniami które zaczęli wrzucać od roku też ewoluuje, wcześniej działało tylko na podstawie nawigacji co było dość słabe bo ostry kąt na mapie mógł być dość łagodny w rzeczywistości i odwrotnie, a w tym miesiącu zaczęło oceniać na podstawie kamery więc jest znacznie lepiej

adamq

Fachowiec
Jesteś w stanie potwierdzić/zaprzeczyć/dodać coś od siebie na ten temat?

Funkcja się załącza, ale nie miałem jeszcze okazji jej szczegółowo przetestować.

Przed chwilą zaczęła się u mnie aktualizacja do 2024.38.4.

poochaty

Posiadacz elektryka
U mnie rano oba na raz się zaktualizowały (weszło około północy). Patrząc na oficjalne ficzery to mega słabe. Pewnie sporo jest nieudokumentowanych
Tesli daleko do samochodu optymalnego, ale z tymi updateami nas rozpieściła. W ŻADNYM innym samochodzie na świecie nie ma szans na kilka uaktualnień w roku. Jak już są to poprawiają błędy, rzadko wprowadzają nowe funkcjonalności. Ja kupiłem auto bez matrixów, bez podglądu kamer w aplikacji, bez Tidala, Y Music itd. można wymieniać. Teraz mam to wszystko. Bez dopłat. Troche się nam w d poprzewracało myślę.

Krystian85

Zadomawiam się
Tak czytam posty (mam 38.2) i zauważyłem że auto o wiele lepiej pokonuje zakręty. Brakowało mi tego żeby auto delikatnie przycinało zakręty bo wcześnie dosłownie wyrzucało go z zakrętu pod białą linię na wyjściu z zakrętu, teraz tego nie robi. Miałem wrażenie, mijając auta, że wyjedzie na czołówkę. Nie wiem czy tylko mi się wydaje ale również wycieraczki pracują lepiej (ostatnimi dniami dużo u mnie padało) włączają się kiedy trzeba i wyłączają również.
Ale żeby nie było zbyt kolorowo przy zakręcie powiedzmy 90 stopni wczoraj wieczorem połowa auta najechała na białą linię (tą wewnętrzną) musiałem szybko reagować, dobrze że nie mijałem żadnego auta z naprzeciwka. Może update 38.4 rozwiązuje ten problem, jeszcze do mnie nie wleciał.
Fajnie byłoby jakby wleciał update i żeby światła drogowe nie włączały się w terenie oświetlonym, np. w mieście gdzie są lampy uliczne.
Ogólnie dla mnie mega na plus, jeżdżę częściej z autopilotem.

cooler

Pionier e-mobilności
Nie zasłużyłeś najwyraźniej 🤪
Napisał coś nie tak na forum i Elon go skreślił z kolejki albo przeniósł na koniec.

cooler

Pionier e-mobilności