2024.44

zibizz1

Pionier e-mobilności
Nie ma sposobu na wymuszenia. Auto raz dziennie sprawdza czy rollout je obejmuje. To losowa sprawa.. Mozesz przyspieszyć tylko pare godzin przez restart z rolek. Po restarcie kiedyś sprawdzał albo po zmianie rozmiaru kół

piotrazz

Posiadacz elektryka
Nie ma sposobu na wymuszenia. Auto raz dziennie sprawdza czy rollout je obejmuje. To losowa sprawa.. Mozesz przyspieszyć tylko pare godzin przez restart z rolek. Po restarcie też sprawdza
Oprócz tego, że sprawdza to jak jest aktywny release to sam wyświetla komunikat w jest aktualizacja, ale ten mechanizm nie jest przewidywalny. U mnie aktualizacje przeważnie wpadały w czwartki lub z niedzieli na poniedziałek.

kaziwich

Posiadacz elektryka
Zauważyłem, że po update pojawiły się dodatkowe linie prowadzące przy parkowaniu - pokazują jak przód "zachodzi" przy skręcaniu.

W "testowym" miejscu tesla dzisiaj nie zapikała bojąc się kolizji z zaparkowanymi samochodami (droga skręca w lewo i idzie w dół).

Klimatyzacja natomiast zaczęła dziwnie działać - przez chwilę po uruchomieniu samochodu "śmierdzi" z nawiewów jak by smarem silikonowym.
Też zauważyłem, że nie wyje na zakrętach że za chwilę wjadę w stojące auto.

Autopark zrobił się badziej śmiały tzn. wskazuje więcej miejsc do parkowania (nawet miejsce przy scianie w hali garażowej), ale niestety czasem zbyt optymistycznie.
Z minusów to jeszcze przestal mi praktycznie działać dumb summon w hali garażowej :/

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Witam macie jakieś sprawdzone sposoby na wymuszoną aktualizację mam Tesla model Y Perfomance 2023 bez czujników i czekam na ASS i za chiny pańskie nie mam jeszcze ikony że jest aktualizacja mam oczywiście wybrany tryb "Zaawansowany" no i zakupiony pakiet autopilot rozszerzony... Co mogę zrobić ?
Zakup boosta w LR instalował od razu najnowszą wersję, w performansie to tylko przelew do Bronka albo Michała :)

Bronek

Pionier e-mobilności
Tez tak np myślałem o falconach jak drzwiach dla tylko popisu , a kilka razy w tygodniu okazują sie idealnie i wykorzystywane .
Zona wsiada w wąskim garażu bo z prawej drzwi niedostępne . A leje np deszcz .Parkingi lub cos z boku itp
Resztę niech podpowie wyobraźnia :)
Np parkingi są ciasne i kierowcy bez ludzkiej empatii , to o sam się wciśniesz ale np dziecka w fotelik nie wsadzisz itd
Często żona wsiada z tyłu (falcony się przydają bo z boku nie da rady albo musze wyjechać.
Na ogół wystarczy sam wyjazd ale czasem maly manewr się przydaje aby zjechać komuś z jego trasy.
Korzystałem jak był kiedyś u nas, to wiem że sie przydaje. Normalne , iż często sceptyzm wynika z braku możliwości skorzystania z danego udogodnienia, tak było przy skrzyniach automatycznych , klimatyzacji , jest przy elektrykach itd ....
Po co ? To odwieczne pytanie....

Last edited:

UseYbrain

Posiadacz elektryka
Cofam to co powiedziałem w ostatnim poście !!! Jest gorzej :). Tesla wyliczyła mi trasę jak nasz rząd podatki na posiedzeniu „uprośćmy opodatkowanie obywateli” :)

Attachments

• IMG_1618.jpeg
    IMG_1618.jpeg
    133,2 KB · Liczba wyświetleń: 55
Last edited: