2024.44

JM&JM

Posiadacz elektryka
To jeszcze muszę sprawdzić tylko czy sam Watch wystarczy by dostać się do auta 🤔

Przemmo

Posiadacz elektryka
Pisałem na EW .Tesla pewnie dlatego ograniczyla i zmieniła niedawno korzystanie z API i wiele zewnętrznych aplikacji ma kłopoty lub nie działa .
To pewnie ma związek aby cieszyć nsie tym co juz bylo 6 lat temu u innych
Z tego co czytałem na reddit to nie do końca tak - właściciel tessie pisał, że chodzi o zmianę sposobu komunikacji, która dużo mniej obciąża API Tesli i on przepisuje apkę już od roku, dla nowszych modeli już od dawna działa, dla starszych jeszcze nie wszystko. Także wygląda na to, że podniesienie cen ma wymusić przepisanie softu firm trzecich na nowsze rozwiązanie.

Bronek

Pionier e-mobilności
W każdym razie niektórzy deweloperzy apek mają problem .
@JM&JM To jeszcze muszę sprawdzić tylko czy sam Watch wystarczy by dostać się do auta
Ciekawe ?
Jako że lubię mieć, to bym sie szarpnął na nielubianego Apla ale tylko na zegarek, bo caly system jak dla mnie to ....dla tych co wierzą w wilkołaki:)

Siostra Irena

Posiadacz elektryka

Ciekawe ?
Jako że lubię mieć, to bym sie szarpnął na nielubianego Apla ale tylko na zegarek, bo caly system jak dla mnie to ....dla tych co wierzą w wilkołaki:)
Sam zegarek bez telefonu nie zadziała :) W sensie on nie działa "standalone", nawet go nie skonfigurujesz :)

JM&JM

Posiadacz elektryka

Ciekawe ?
Bronek IOS nie taki straszny :) Zyskuje po pierwszym poznaniu jak Tesla :) Kilka miesięcy temu małżonce się zachciało przejść na Iphona więc całe przenosiny z Androida spoczęły na moich barkach (zaklinałem rzeczywistość aby nie musieć tego robić) no ale 2 dni obcowania z nowym gadżetem i do tego stopnia polubiłem, że sam nabyłem. Później już leci... appelwatch, macbook... i nim się zorientujesz to wsiąkniesz zapominając jak się korzysta z Androida i Windowsa :)

Bronek

Pionier e-mobilności
Miałem .... więc? Mam teraz zegarek z lte i aby sterowac Teslą płacić i oglądać nawet internet (zabawne na takim ekranie) nie muszę mieć połączenia z telefonem.
Fakt przy konfiguracji zegarka lepiej miec łatwiej

Siostra Irena

Posiadacz elektryka
Miałem .... więc? Mam teraz zegarek z lte i aby sterowac Teslą płacić i oglądać nawet internet (zabawne na takim ekranie) nie muszę mieć połączenia z telefonem.
Fakt przy konfiguracji zegarka lepiej miec łatwiej
Tu też jak już go sparujesz i skonfigurujesz to może go na siłę używać samodzielnie. Ale bez telefonu go nie skonfigurujesz, a i późniejsze używanie samego Apple Watch’a bez iPhone’a (mimo że z LTE) okroi go z dostępnych funkcji mocoooo 😉

Ja akurat jestem osobą po ablacjach, monitoruje serce i nieraz już AW „życie mi ratował” 😉
Pewni inne też mogą, ale ten ekosystem się sprawdził i nie mam zamiaru na sobie testować innego 😉

inter

Pionier e-mobilności
Na androida też ma być Apka, w późniejszym terminie.