Ciekawy jestem (szukałem ale nieskutecznie) jakie poj...ne regulacje zabraniają Groka w samochodzie. O co w tym chodzi. Pewnie jak zawsze o kasę, bo nie słyszałem, aby AI był dostępny w Mercedesie, Audi czy VW.
Usłysz zatem, że VW zaimplementował ChatGPT:
"Asystent głosowy online jest obecnie dostępny dla następujących języków: angielski (UK i US), czeski, duński, francuski, hiszpański, holenderski, niemiecki, norweski, włoski, polski, portugalski i szwedzki. W przypadku tych języków, w zależności od wersji oprogramowania pojazdu, jest dostępne również połączenie z bazą wiedzy Wikipedia i sztuczną inteligencją „ChatGPT”. Wskazówka: Odpowiedzi otrzymywane z ChatGPT mogą się różnić, mogą być niepełne, nieprawidłowe lub zawierać nieistotne informacje, a także naruszać prawa osób trzecich. Dlatego nie należy polegać na udzielanych odpowiedziach bez sprawdzenia ich w innych źródłach informacji. Upewnij się również, że wykorzystanie lub rozpowszechnianie odpowiedzi, np. w mediach społecznościowych lub w Internecie, nie narusza żadnych praw stron trzecich (w szczególności praw autorskich lub praw do ochrony danych). Język, który umożliwia obsługę asystenta głosowego, zależy od wybranego języka systemu Infotainment. Odpowiada on również za zakres funkcji asystenta głosowego, który w zależności od ustawionego języka może się różnić. Jeżeli wyrazisz zgodę na przetwarzanie danych o Twojej lokalizacji dla asystenta głosowego online lub dodasz informacje o lokalizacji do swojego zapytania głosowego, otrzymasz również wyniki wyszukiwania dla danej lokalizacji. Zgodę możesz wyrazić podczas łączenia pojazdu z kontem użytkownika Volkswagen ID lub później na koncie użytkownika Volkswagen ID bądź za pośrednictwem następującego linku
https://www.myvolkswagen.net/start/en/onlinespeechconsent.html, który wyświetla się również w postaci kodu w systemie Infotainment Twojego pojazdu."