2025.8

SokolEV

Posiadacz elektryka
Mi pokazuje, że mam do ściągnięcia 2025.2.200.1.
This release contains minor bug fixes and improvements.

Nie ogarniam tych numerków.
<rok>.<tydzień>.<release>.<patch> ? chyba jakoś tak

Czytamy od lewej oczywiście, więc 2025.2.200.1, to dalej wersja "niższa" niż 2025.8.4, co nie znaczy, że starsza, bo dopóki są auta z wersjami niższymi, to one będą cały czas aktualizowane. To nie musi się chronologicznie zgadzać. Mogą wersje wychodzić tak po kolei:

1. 2025.2.1
2. 2025.2.2
3. 2025.8.1
4. 2025.2.3 (aktualizują wersję 2025.2, bo np. znaleźli jakiś poważny błąd do poprawy albo pełny rollout 2025.8 się opóźnia, a chcą jakiś feature dodać).
5. 2025.8.2
6. 2025.2.4 (j/w)
itd.

I to może oczywiście dotyczyć większej liczby wersji niż 2. Mogą jednocześnie aktualizować ich 3, 4 czy 10.

lvlthn

Pionier e-mobilności
Praca wre nad FSD. Startują Cybertaxi w Teksasie. Rośnie dział energetyczny. Optimus szykuje się do lotu na Marsa. Samochody Tesli to będzie coraz mniejszy temat w firmie.
praca wre, jak i startują pozwy z FSD i oszukiwaniem klientów cd. gotowości i dostępności tego produktu.
W chinach już nie jest FSD, nazwa się nawet zmieniła

inter

Pionier e-mobilności
Mi pokazuje, że mam do ściągnięcia 2025.2.200.1.
This release contains minor bug fixes and improvements.

Nie ogarniam tych numerków.
Te oznaczenia 100, 200 to soft tzw fabryczny. Z takim wyjeżdzają z fabryki.

Bronek

Pionier e-mobilności
Muska bym juz bardzo w Teslę jako projektanta nie mieszał , bo raczej tym zajmują sie fachowcy i nie sądzę aby jakikolwiek szef taką duperelą i to w Europie się zajmował ?
To wynika pewnie z tego aby decyzja kierowcy była jasna Ty czy Ja prowadzę ?

Niestety AP ma u nas wadę, że znaki itp są czytane lub nie są różnie i to czasowo i miejscowo . A ciągle się to też zmienia. Są okresy poprawy i ponownie lipa .
Nie wiem czy ktoś w ogóle wie na jakiej podstawie Tesla na nie reaguje ? .
Sam zgłupiałem bo na moich drogach od 6ciu lat wszystko już było i to się czasem dzieje bez deklarowanej aktualizacji . Jest różne nawet w zależności od kierunku jazdy, na tej samej drodze i w tym samym miejscu.
Ogarniam to u siebie ale po za swoją strefą muszę 2x wiecej uważać .

nabrU

Moderator
Niepotrzebnie pisałem w trybie dokonanym, bo wpadło do 96% i znikło. Dzisiaj odświeżałem i twierdzi, że 2025.2.8 to aktualna wersja :(

Dzisiaj znowu pobierało i znikło. Elon co to za siara z tymi updejtami ;)