Akcesoria, które warto kupić do TESLI 3.

Bronek

Pionier e-mobilności
Dlatego jedni ciągna az do przodu i tam w zalezności od rocznika jesł łatwiej lub trudniej.
Ale tu co prawda facet demoluje kawal auta, lecz madrze minus łapie za tylna prawa lampą a PLUSA pod tylkiem kanapy tam gdzie jest "mocne 12v" Tam rozłączamy np przy wymianie akumulatora 12v
Wczesniej na ekranie tabletu trzeba zrobić "Power off"
To mi się podoba, reszte bedę sam kombinował w oparciu o rózne wersje prowadzenia kabli.
Jest nawet film z wieceniem aby z siłownika wejść za błotnik ( nie wykluczam tego, bo sentymentu do rzeczy martwych nie mam)

Tu np PLUS, inni jadą tym kablem i minusem aż do przodu.

Last edited:

skyactivwalker

Pionier e-mobilności
Jechanie z masą do przodu to jakiś mokry sen elektryka :) Po co to robią?
NAtomiast punkt B+ z tego filmu jest aż nadto wystarczający :) Do kick sensora B+ chinole kazali ciągnąć z tylnego lewego BCM a jest pod ręką bo w autach z 2021- z elektryczną klapą gruby B+ jest przy zamku w klapie.
Ale i tak kick działa jak przycisk na tylnej klapie, jak księżniczka głęboko zaśnie można kopać ile się chce. Wtedy się trochę Jasia Fasolę przypomina.

pmlody

Pionier e-mobilności
OT kończę robotę

Po założeniu plastików musiałem lekko podregulować linkę (jak hamulec w rowerze)
Linkę awaryjną zamontowałem. Bardzo długa, bo chyba chcieli aby ją ciągnąć do kabiny? Ja da) em normalnie za zaślepkę z przodu.
Trochę własnej rzeźby, bo ta wersja lekko inna od prezentowanych na YT. A zdjęcia w instrukcji małe i średnio czytelne.

Mam dwie złamane boczne spinki "wanny", ich konstrukcja jest durna bo delikatna. Olać to.
Musiałem się domyślać co i jak z zamkiem. Ale po rozkminieniu, to muszę powiedzieć że Chińczyki mają łeb.

Dwa siłowniki to dobry pomysł. Mam ochotę na tył ale tam większa rozbiórka
co to za zegarek?

Bronek

Pionier e-mobilności
co to za zegarek?
Ticwatch pro 3lte czy jakoś tak z esimem za 9 zł/m-c z Orange (bo tylko oni ogarniają esimy do smartwacha.
Za te pieniądze ok 2 dni trzyma lub miesiąc w trybie zegarka (dwa ekrany)
Niewiele się różni od najnowszej wersji
Wersja GPS nie ma esim! Tańsza i działa jak normalny smartwach. Z LTE dodatkowo wiadomo..
Nie muszę zabierać telefonu aby odpalić samochód trybem 2 minutowym
Wearos i WEAR Tesla lub itp załatwiają sterowanie autem i info. O nim

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
Luz zniknął po założeniu plastiku. Jest aż za dokładnie
Jem pije i bzykam szybko i konkretnie i tak więc, za minutke będzie filmik

Last edited: