Aktualizacje PowerUp

mind

Zadomawiam się
Na razie jedyny problem, który wystąpił u mnie (2023) dwukrotnie po aktualizacji to zmiana trybu z whisper na active, ostatnio po 6.1.0 - na ośnieżonej drodze zrobiło to małą różnicę :)

vwir

Pionier e-mobilności
W USA z tym 6.7.0 wlasnie ci z Job1 2021 dostali coś dużego... Możliwość otwierania Frunka w aplikacji 🤣... Ale dodali też nowość, info, jesli frunk jest niedomknięty...
To przynajmniej tutaj u nas jest lepiej - mam to już mimo iż jestem na 4.2.1.2 czy jakoś tak.

wemar

Fachowiec
Ja wchodzę w listę telefonów podłączonych po BT i klikam ikonkę AA i działa... Wcześniej tryb samolotowy odwiedzał go... Po kablu tez tak miewam...

Inna sprawa ze AA potrafi zagotować telefon, zwlaszcza jak go ładujesz bezprzewodowo,
Chyba nie w tym rzecz, by ciągle coś klikać, skoro ma to działać automatycznie. Ładowania bezprzewodowego nie używam z dwóch powodów:
1. telefon mam w skórzanym etui i jeśli telefon przesunie się choć minimalnie, to przestaje się ładować
2. w aucie, jeśli używamy programów nawigacyjnych, ładowanie bezprzewodowe i tak nie jest w stanie ładować telefonu, podnosi za to temperaturę baterii, co jest dla niej bardzo szkodliwe.

Ford robi bardzo dobrą mechanikę w samochodach. Silniki i zawieszenie często były innowacyjne i ustawiały standardy dla innych. Niestety, oprogramowanie trąca robotą garażową. Od jakiegoś czasu jeżdżę z palącą się kontrolką niedomkniętej maski, bo po aktualizacji sterowników, okazało się, że dwa z nich generują konflikt. Problem był znany w Fordzie, ale system instalacyjny nie wyświetlił żadnego komunikatu ostrzegawczego. Po fakcie znaleziono nawet biuletyn serwisowy, opisujący problem, ale opisu rozwiązania go. Przy okazji przeglądu problem miał być rozwiązany, bo pojawiła się poprawka, ściągnięto nawet nowy moduł zamka i ... używając języka korpo "eskalowano problem z poziomu serwisu polskiego na europejski". Wydaje się, że w serwisach pojawiła się nowa jakość, której dotychczasowi elektrycy, choć się bardzo starają, nie są w stanie ogarnąć. Zmierzamy w kierunku wyzwań informatycznych - wszystko jest sprawne, ale auto nie jedzie :D

miken

Zadomawiam się
Jest nowy update od Roba na FPC, także w kontekście MY21!!

Ford Power-Up 6.2.0 / Ford Power-Up 23-PU1103-NAT-VCE / Ford Power-Up 6.2.1 *NEW

Note: 23-PU1103-NAT-VCE is the latest version with minor background tweaks. Mustang Mach-E Customers who have already received 6.2.0 will also receive this update. Customers who have not received 6.2.0, will only receive 23-PU1103-NAT-VCE. 21MY Mustang Mach-e customers will only receive the 6.2.1 version. The updates below are the same for either version.

This Ford Power-up brings several updates to SYNC for Mustang Mach-E:

• Charge Status Indicator enhancements (not applicable to 23MY).
  • Alarm Motion Sensor Update. This update makes some adjustments to the alarm system to ensure that when the motion sensors are set to 'off', no motion is detected. Note: You can turn the motion sensors alarm OFF from both the vehicle settings screen and alert popup when you exit the vehicle. To access go to "Settings > Vehicle > Alarm System > Motion Sensors”
  • Charge Session Summary Update. After a public charging session, your pop-up summary will now display your total charge time in hours and minutes, not seconds.
  • Software Updates Pre-Condition Alerts. If your vehicle is unable to install a Ford Power-Up Software Update because of a Pre-Condition not being met (e.g. doors are unlocked instead of locked during installation), you will now receive a pop up informing you of this. Where applicable, you will also receive a reminder of your next scheduled update (per your in-vehicle schedule). This will allow you to take the necessary steps to meet the Pre-Condition for your next scheduled update.
  • Minor enhancements for User Profiles.
  • Minor updates to Software Update functionality.

wemar

Fachowiec
U mnie wczoraj zainstalowała się 4.2.4, z bardzo enigmatycznym opisem o drobnych poprawkach. Z informacji podanych tu wcześniej wychodzi, że następna łatka powinna być już 6.2.1

miken

Zadomawiam się
U mnie wczoraj zainstalowała się 4.2.4, z bardzo enigmatycznym opisem o drobnych poprawkach. Z informacji podanych tu wcześniej wychodzi, że następna łatka powinna być już 6.2.1
Najpierw 5.1.1...
Później 6.1.0...
Kolejna 23-PU1103-NAT-VCE (6.2.1)
i na końcu 6.3.0.

miken

Zadomawiam się
Może nie dostałeś powiadomienia i nawet się nie zorientowałeś, że masz 5.1.1. Ja nie miałem żadnego powiadomienia... dopiero jak kliknąłem to się zorientowałem, że jest... 😈

A jeśli jednak nie dostałeś 5.1.1 to i tak SUPER, bo doleciało 6.1.0! 😜