Aplikacja automat, która sprawdza ceny Tesli i wysyła powiadomienia - HowTo

Michal

Moderator
Była jedna 15 maja.

PortoBis

Zadomawiam się
Tak, 13 i 15 maja 2023 była jedyna były dwie YLR (standardowa biała) za 244 330 zł, które koledzy przytulili i mogą otrzymać dopłatę na JDG jeżeli cena <248 205 zł. Tesla sama nie rozkmini, że może sprzedać większe ilości YLR w cenie <248 199 zł. Albo niespecjalnie jej na tym zależy. No bo przecież "model Y się wspaniale sprzedaje"
Przy dobrych negocjacjach w sumie cena 248 199 mogła by wyjść nawet z hakiem. Może zakup grupowy?
Dlaczego?
Aktualnie np w Niemczech rabat na standardowy YLR z hakiem wynosi 5,89% (przy cenach 53 940/57 320EUR). Więc gdyby u nas zastosowali taki sam rabat ale dla standardowego YLR kosztowałby 245 601 zł. Czyli kwalifikuje się na dopłatę.
Uwaga: Nie analizuję cenę Tesli w Niemczech bo jest mniejszy VAT i dla tej konfiguracji dopisany bonus środowiskowy 2 250 EUR. a jedynie poziom rabatowania.

Attachments

• D_NEW.jpg
    D_NEW.jpg
    35,2 KB · Liczba wyświetleń: 5
Last edited:

Vangass

Posiadacz elektryka
Tak z ciekawości, czy była jakaś TMY LR w cenie poniżej 248k?
Były minimum 2.
13 maja (tę zamówiłem)
i 15 maja.

Michal

Moderator
Były minimum 2.
13 maja (tę zamówiłem)
i 15 maja.
Tę 13 maja musiałeś kupić w ciągu 10 minut przerwy w moim pobieraniu danych :)
Muszę chyba zagęścić CRON-a :p
Zrobiłem co 3 minuty ale częściej niż 2, się nie uda, bo ściąganie wszystkich krajów zajmuje około 90 sekund :)

Vangass

Posiadacz elektryka
Tę 13 maja musiałeś kupić w ciągu 10 minut przerwy w moim pobieraniu danych :)
Muszę chyba zagęścić CRON-a :p
Zrobiłem co 3 minuty ale częściej niż 2, się nie uda, bo ściąganie wszystkich krajów zajmuje około 90 sekund :)
Oj tak....
Mam co 3 min sprawdzanie, a tyle co się nerwów najadłem przy zamawianiu to skrócenie życia o 3 miesiące jak nic :LOL:

Michal

Moderator
Ja się kiedyś tak spieszyłem z zamawianiem TMS z trzecim rzędem siedzeń za jakieś śmieszne 140 tyś brutto, że nie zwróciłem uwagi, że w Irlandii jeżdżą po złej stronie drogi i musiałem odkręcać :D

Last edited:

Michal

Moderator
Trzeba zrównoleglić i podzielić na pobieranie dla oddzielnych krajów;)
A idź :p
Do tej pory miałem z tej aplikacji może jedno polecenie no i sam sobie kupiłem auto w niezłej cenie z DE :D
Może w ogóle dorobię do PHP równoległe przetwarzanie przy okazji :D
Gra trochę nie warta świeczki, chociaż mógłbym niby samą Polskę wyodrębnić i pobierać częściej. Przy czym jak teraz jest co 3 minuty, to wątpię, żeby dało się dzięki temu rzeczywiście szybciej zamówić, bo dochodzi jeszcze opóźnienie na zobaczenie maila, kliknięcie i zamówienie.
Do tego przy zbyt częstym pobieraniu pewnie Tesla mnie zbanuje i taki będę miał finał pajacowania ;)