Aplikacja- Tesli aktualizacje

Bronek

Pionier e-mobilności
Zainteresowałem sie aplikacja i widze że pojawia sie opis ostatniego ładowania ( przybyło 208km) i samouczek aby klikac na przycisk .
Parkowanie się popsuło od czasu że niby widzi linie ?? cos mi dzisiaj nie złapał miejsca ewidentnie nadającego sie .

Norbert

Posiadacz elektryka
Kamera . Komunikat " wyczerpano limit dzienny danych" I wcale długo nie było
Podeszli do tematu racjonalnie :) spotifaje, netflixy, jutuby, dużo danych żre i do tego jeszcze kamera, która niestety zarzyna upload, którego w sieciach mobilnych jest wielokrotnie mniej niż w kierunku do nas. Stąd pewnie taki ruch, żeby ograniczać do ilości danych.

danielm

Pionier e-mobilności
Podeszli do tematu racjonalnie :) spotifaje, netflixy, jutuby, dużo danych żre i do tego jeszcze kamera, która niestety zarzyna upload, którego w sieciach mobilnych jest wielokrotnie mniej niż w kierunku do nas. Stąd pewnie taki ruch, żeby ograniczać do ilości danych.
mam w garażu router LTE tylko dla auta. Ciekawe czy mimo tego obowiązuje mnie limit :)

Norbert

Posiadacz elektryka
mam w garażu router LTE tylko dla auta. Ciekawe czy mimo tego obowiązuje mnie limit :)
Sprawdź :)

Wszystko zależy od tego gdzie założyli ten limit - czy po stronie auta, czy po stronie serwera, który podaje Ci dane.
Inna kwestia - czy do wysyłania obrazu na 100% wysyła dane przez WiFi?
Ja w Sce sprawdzałem kiedyś i nie wszystko leciało po WiFi - ale to był wąski zakres danych, które i tak wymieniał po LTE.

danielm

Pionier e-mobilności
Sprawdź :)

Wszystko zależy od tego gdzie założyli ten limit - czy po stronie auta, czy po stronie serwera, który podaje Ci dane.
Inna kwestia - czy do wysyłania obrazu na 100% wysyła dane przez WiFi?
Ja w Sce sprawdzałem kiedyś i nie wszystko leciało po WiFi - ale to był wąski zakres danych, które i tak wymieniał po LTE.
raczej leci po ich LTE tylko że to jest malutki obrazeczek wysyłany na apkę, pewnie śladowe ilości danych. chyba że nie ma dodatkowej kompresji i tesla wysyła to tak jak nagrała

Bronek

Pionier e-mobilności
Idzie po LTE bo to mi sie przydarzyło w robocie. Teraz sprawdzałem na tablecie w domu gdy jest na wifi ( mam apkę na konto kierowcy uprawnionego) i tez to samo.
Trzymałem obraz z 2-3 minuty chcąc zobaczyc czy rozłaczy, ale mnie znudziło. po jakimś czasie chciałem ponownie i lipa
Tesla jak właczamy kamerke miga swiatłami, przy przełączaniu też
Obraz bywa czasem ekstra czasem piksele lekko widać. Straszę przechodniów sygnałem i do tej pory tego nie było.
Dzisiaj przyszla aktualizacja 2021.44.30.2

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
Dzisiaj rano 2021.44.30.8
A teraz wieczorem
kod 503 Konserwacja serwera.
Nic apką nie da się zrobić wyskakuje kod błędu 0
Na widgetach "ojej dane niedostępne"

Najnowsze dyskusje