Automatyczny tryb wycieraczek; regulacja szybkości trybu "auto" wycieraczek

Sfotek

Posiadacz elektryka
Allegro też się mogę pochwalić, trochę z drugiej stroni niż Wy:
16 lat i coś, a oszczędzone tylko 58 zł :)
Bo ja nie kupuję niepotrzebnych pierdół na Allegro co tydzień :D
Ja tez nie kupuje pierdol ale przy trojce dzieci oszczedzam kupe czasu kupując caly ekwipunek plus rzeczy, ktore sa po potrzebne w domu i w dobrej cenie. np. chemia, kosmetyki, mniej dostępna lokalnie spozywka no i praktycznie cala elektronika.
U mnie to duza oszczednosc czasu (np. nie jeżdzę pol miasta po wycieraczki ;) przy zachowaniu sensownego budżetu.

tokwi

Pionier e-mobilności
U mnie również oczko… ale w konkursie czyja wycieraczka dłuższa pierwszy jest i tak Cybertruck ;-)

BBB9E487-9E0B-40BC-A3E0-D8BA23AE50C0.jpeg

Piernik

Posiadacz elektryka
A może jest ktoś chociaż przed 40-tką ? ;) nie żebym był zainteresowany ;) takie socjologiczne raczej pytanie.

Michal

Moderator
To ja się łapię ;) ale można ankietę zrobić w sumie anonimową :) Zaraz wrzucę :D

slack

Fachowiec
Co do samych piór, w VW jest taki patent, że wyrywa się, ewentualnie wysuwa, gumkę i zbliża się do siebie te 2 metalowe podłużne blaszki co ją trzymają. Dzięki temu plastkowa zaślepka z jednego końca praktycznie sama się wysuwa, nie trzeba jej kaleczyć śrubokrętem niszcząc przy tym zatrzask. Nowe gumki wsuwa się za pomocą silikonu w sprayu ewentualnie mydła. Sprawdzony patent. Oryginalne gumki VAG to koszt koło 70 zł. Działa to lepiej i jest trwalsze niż jakiś aftermarket Bosch czy Valeo za 100. Można też poeksperymentować z tańszymi. U mnie jeszcze sporo czasu do wymiany, ale jak ktoś musi na już to robota zajmuje chwilę, nie wiem tylko czy gumki pasują. Nie wspominam o ekologii, bo wszyscy tu zieloni :).