Awaria - kamery i inne

cooler

Pionier e-mobilności
To już przecież jest ( w ustawieniach, zdaje się "zaawansowane" o ile dobrze pamiętam ).

Jeżeli aktualizacja psuje komputer, to chyba lepiej że teraz a nie po gwarancji :)
To nie aktualizacja psuje komputer tylko podczas aktualizacji wychodzi że jest zepsuty. Nowy firmware wchodzi do innego banku pamięci (tak to zrozumiałem) który ma uszkodzoną fabrycznie ścieżkę i wychodzą problemy. Dlatego może być tak że powtórna instalacja pójdzie w sprawny bank i do czasu wymiany kompa będzie działać.

Last edited:

cooler

Pionier e-mobilności
Ja czekam już od 2 miesięcy na wymianę.
Podobno ma coś się ruszyć w II połowie grudnia.
Druga informacja, pytałem się dlaczego tak długo trzeba czekać na ważniejsze części typu szyba, kompy, blacharka to dowiedziałem się że Tesla nie produkuje praktycznie części na zapas, prawie na styk tylko z produkcją, jak coś pada to dopiero zastanawiają się skąd to wziąść bo część na wymianę = 1 samochód mniej wyprodukowany...
Słabo to wygląda, nadzieja w zamiennikach. Mi np jako pierwszemu padło ogrzewanie, więc szybko (2-3 tygodnie) wymienili mi kompresor i supermanifold, ale następni po mnie czekali do wiosny po 3-4 miesiące.

kamilthusz

Posiadacz elektryka
obsługą czy brakiem części? Bo ja mam poczucie, że obsługa akurat jest spoko. Kwestia części, ale to ponoć gruba akcja serwisowa i każdego z trójką z Q3 2024 czeka wymiana.
Natknąłem się na informacje, że problem ten dotyczy tylko egzemplarzy z drugiej tury wrześniowych zamówień, rzekomo ze statku który przypłynął około 10 września. Nie wiem na ile to prawda, była też wersja że lecą tylko performance ale to już można wykluczyć. Ja odbierałem 4.09 chyba, 15 tyś km, przedwczoraj holiday update i wszystko działa.

swistak

Posiadacz elektryka
Ja odbierałem 5 września. Też wszystkie aktualizacje się wgrały bez złych konsekwencji.
Może coś w tym być, że problemy występują w partii z 2giej połowy września.

Last edited:

kzahel

Zadomawiam się
Natknąłem się na informacje, że problem ten dotyczy tylko egzemplarzy z drugiej tury wrześniowych zamówień, rzekomo ze statku który przypłynął około 10 września. Nie wiem na ile to prawda, była też wersja że lecą tylko performance ale to już można wykluczyć. Ja odbierałem 4.09 chyba, 15 tyś km, przedwczoraj holiday update i wszystko działa.
Ja mam właśnie T3P z 2 połowy września i mam awarię. Nie działa mnóstwo rzeczy. Serwis odpisał że to globalny problem i może w styczniu będą dostawy komputerów. Może. Ale dzisiaj np. przez kilka sekund kamera na wstecznym zadziałała. Dziwna sprawa.