Bagażnik dachowy Model Y

poochaty

Posiadacz elektryka

slow.sasquatch

Posiadacz elektryka
w poprzednim sezonie Tesla powiadomiła mnie o dostępności bagażnika już po sezonie narciarskim, więc jakoś nie miałem ciśnienia i nie kupiłem,
ale nowy sezon się zbliża, thule i inny producenci nadal nie mają bazowego dla modelu Y więc poszukałem trochę i znalazłem
włoska firma z Turynu FARAD, made in Italy więc nie jakaś tam chińszczyzna, kupiłem na stronie producenta za ok. 150 euro z przesyłką, przesyłka dotarła w 4 dni więc jest to sensowna alternatywa dla 500$ w tesli. Na pozostałych stronach sklepów ten bagażnik jest 2x droższy więc polecam https://www.faradworld.com

Oceny klientów na amazonie są bardziej niż kiepskie...

iurista

Nowy na Forum
Oceny klientów na amazonie są bardziej niż kiepskie...
Mam na myśli bagażnik-box dachowy calix, a nie relingi. Montowany odwrotnie, bardzo cichy w porównaniu do jazdy z samymi nartami czy snowboardem na dachu. No i wygodny. Zużycia energii nie pamiętam dokładnie, nie zwracałem zbytnio uwagi, ale cisza była błoga, bez odgłosu "gotującego się czajnika na dachu"

iurista

Nowy na Forum
Nie przywiązuję większej wagi do "spalania", nie analizuję danych, więc trudno mi się miarodajnie wypowiedzieć. Generalnie jestem pozytywnie zaskoczony, spalaniem też, bo nie widziałem różnicy w zasięgu jadąc z boxem i bez.

krycho

Nowy na Forum
Nie przywiązuję większej wagi do "spalania", nie analizuję danych, więc trudno mi się miarodajnie wypowiedzieć. Generalnie jestem pozytywnie zaskoczony, spalaniem też, bo nie widziałem różnicy w zasięgu jadąc z boxem i bez.
wielkie dzięki! zastanawiałem się czy zimą przy boxie, zasięg nie spada z 300 km na 200km, ale może nie jest tak źle :)

viallos

Pionier e-mobilności
wielkie dzięki! zastanawiałem się czy zimą przy boxie, zasięg nie spada z 300 km na 200km, ale może nie jest tak źle :)
Poszukaj w moich postach. Powonienes znaleźć zdjecia i pewnie jakies przykładowe zużycie. Box jest ok ... dużo większe opory z rowerami na dachu.