Plenty ‚kłestjions’ so little answers.
Laska coś gada przez 30min trzęsie się jej głos (pewnie robo to pierwszy raz). Same wyliczenia dla aut 12k km/rok przy użytkowaniu auta 20 lat. Kompletnie nie na polskie warunki. No i ‚gloryfikacja’ ETS jako system opłat za emisje który ma przyspieszyć ‚transformacje’.
Widzę, że należysz do przeciwnego obozu niż „ta laska”, ktôry ma mało pytań, a za to dużo odpowiedzi. Np. tę o nieodnawialności energii słonecznej. Niby masz rację bo zgodnie znanymi nam prawami fizyki cały wszechświat jest w procesie nieodnawialnym. Tylko ruch zielonych mówi o odnawialności w horyzoncie życia Twojego 17-letniego dziecka, by miało czym oddychać.
Może się mylą, a może nie.
To tyle tytułem zaczepki.
Ale pytanie mam: a jakie Twoim zdaniem jest poprawne założenie odnośnie rocznego przebiegu i wieku aut? Średnia? Mediana?
Nie rozumiem wprawdzie pojęcia „polskie warunki” ani nie wiem jakie dane przyjęli autorzy raportu, ale powinni liczyć to dla całego cyklu życia samochodu. Nie ważne, że jako nowy został kupiony w Niemczech, a po 10 latach trafił do Polski, gdzie po 2 przeszczepach połówkowych dożył nawet 30-ki.
To jakie średnie powinni przyjąć?