To oni kręciliby korbką za stosowną opłatą 😆
To oni kręciliby korbką za stosowną opłatą 😆
Czemu mnie to nie dziwi. A tym bardziej kiedy ktoś straszy tygodniowym blackoutem.
A fejsowe czy twiterowe media to już w ogóle dno...
Zależy od kontekstu. Każda informacje trzeba weryfikować i dzielić przez własne doświadczenie. Cały problem w tym, ze jestemy ludźmi i często się mylimy.Czekaj, czekaj, a linki powyżej to do czego są?
ja tylko dodam od siebie że nawet jakby co druga stacja paliw miała swój generator i działała to jakby się ludzie rzucili po paliwo o jednej porze dnia - "rzucili" czyli wzieli tylko 15/25 litrów na osobę - to kolejki były by godzinne + były by braki paliw
--------
PS. @nabrU ankieta trochę nie dla mnie bo mam na podwórku zawsze dużo, obecnie 2 beczki 200L diesla każda + 4 bańki po 60L każda bo jestem rolnikiemale i tak jednocześnie ubolewam że nie mam V2L w samochodzie
Udało się już zaspokoić 61,35% zapotrzebowania Półwyspu Iberyjskiego (14 074 MW). 78% podstacji sieci przesyłowej jest już pod napięciem. Kontynuujemy prace mające na celu przywrócenie normalnego funkcjonowania systemu elektroenergetycznego na półwyspie.
Może powinienem uściślić pytanie w ankiecie, że nie dotyczy osób związanych zawodowo z rolnictwem, transportem zarobkowym itp.
A propos tematu: Red Eléctrica właśnie donosi (tfu, bo 'twitterowe media to dno'):
View attachment 27477
Więc 'żuczek' za pomocą Google Translatora sobie to przetłumaczył na język 'żuczków'
A, i wszystkie ich 'atomówki' zostały wyłączone (pewnie awaryjnie) i jeszcze 'nie wstały' (info z Red Electrica).