BMW i4 - czy to auto jest dostepne?

grzesiekmen

Nowy na Forum
Nie mam pojęcia czy się już produkuje. Gwarancje ceny mam, i gwarancje oprocentowania leasingu sprzed roku też. leasing już podpisany i kwota wstępna już zamortyzowania:) Auto robi koszty a nawet na oczy go jeszcze nie widziałem, co na tym świecie się porobiło…..

RobSon

Zadomawiam się
Ja swoją odebrałem tydzień temu ale łatwo nie było..czekałem ROK. Zamawiałem 11.2021. 2000 km zrobiłem :) więc już trochę poznałem auto. Jak coś chcecie to pytajcie. IMG_0362.jpeg

Beep21

Posiadacz elektryka
Dostawałeś jakieś maile bezpośrednio od BMW o przyjęciu zamówienia, rozpoczęciu produkcji itd, czy tylko info od dealera? Pytam bo, kolega z UK zaraz po złożeniu zamówienie miał dostęp do jakiejś uproszczonej strony z śledzeniem. Zakładam że w PL może to nie działać :(

RobSon

Zadomawiam się
Dostawałeś jakieś maile bezpośrednio od BMW o przyjęciu zamówienia, rozpoczęciu produkcji itd, czy tylko info od dealera? Pytam bo, kolega z UK zaraz po złożeniu zamówienie miał dostęp do jakiejś uproszczonej strony z śledzeniem. Zakładam że w PL może to nie działać :(
W Polsce klient nie ma dostępu do śledzenia zamówienia, ale diler ma. Musisz dzwonić albo napisać email i pytać o "status zamówienia". Podadzą ci kod liczbowy i będziesz wiedział na jakim jesteś etapie. załączam tabelę kodów produkcji BMW. Kluczowe jest 112 i 150. Do tego czasu nie wiesz kiedy się wyprodukuje. Jak masz 150 to około 10 do 14 dni i jest auto. BMW Production Codes.jpg

RobSon

Zadomawiam się
Jasne, dzięki :) A jak wrażenia z jazdy, zadowolony z wyboru ?
Znakomite auto. Od lat jeżdżę BMW i pewne podobieństwa w sposobie obsługi czy stylu jazdy ułatwiają przesiadkę na elektryka. Rzeczy których się nieco obawiałem nie są problemem. np. masa 2100kg sporo jak na tej wielkości auto ale wcale jej nie czuć niski środek ciężkości, wysoki moment obrotowy od zera i .. masz wrażenie że auto wazy znacznie mniej. Ładownie .. co tam ludzie nie wypisują :) ... w domu 11kW z "siły" jak stoi w garażu to się ładuje z instalacji PV ... do wyjazdów do 200 km wystarczy zajechać i wrócić , a w trasie sieć szybkich ładowarek BMWcharge ( IONITY, GreenWay i kilka innych) z kartą BMW charge - cena max 1,4 zł./ 1kWh, zasięg ponad 500 km. realnie do zrobienia. Autostrada 400 km. W sobotę miałem trasę Białystok > Zamość> Białystok 2x340 km. start bateria 100% w Zamościu miałem jeszcze 38% baterii. ładowanie 40 min. GreenWay Zamość ( zapłaciłem za ładowanie 69 zł) powrót w Białymstoku miałem 28% baterii. cała trasa 69 zł - 3 osoby. więcej chyba wydałem na kawę po drodze :) .. no i fajna jakość wykonania.