Witam wszystkich, to mój pierwszy post na tym forum. Pozwolę sobie nieco odświeżyć wątek. Myślę o samochodzie elektrycznym jako drugim w rodzinie. Mam dom położony ok 20 km od dużego miasta, teraz dojeżdżam do pracy pociągiem. Od razu zaznaczę też, że mam fotowoltaike na starych zasadach i nadwyżki produkcji prądu, więc chyba nie ma dla mnie innej opcji niż elektryk żeby jeździć do pracy i wokół komina. Podoba mi się BMW ix1 (ogólnie podobają mi się samochody tej marki), myślę, że wystarczyłaby mi wersja e20. Czy ktoś ma może ten model i mógłby o nim coś więcej napisać? Od zamieszczenia ostatniego postu w tym wątku upłynęło trochę czasu. Obecnie na OtoMoto są oferty tego samochodu po ok 200.000 zł (nawet mniej), nie zależy mi na super wyposażeniu, ale raczej na maksymalnym zasięgu. Nigdy nie miałem elektryka, ale im niższy poziom wyposażenia samochodu, tym wyższy zasięg (co chyba jest logiczne). Czy to konkretne auto jest warte rozważenia jako drugi samochód w dłuższej perspektywie czasowej, czy lepiej szukać czegoś innego w podobnej cenie? Czy w podstawowej wersji jest pompa ciepła? A jeżeli nie, czy warto w nią inwestować, w sytuacji w której planuję robić łącznie maks 40 km dziennie?
Last edited: