Bonus Tesla przy wymianie -13 000 zł

macieeq

Fachowiec
Nie trzyma się kasy na lokatach, a na obligacjach skarbowych antyinflacyjnych. Tam masz 6% na luzie.
Dopóki inflację masz powyżej 4% 😜 Ale fakt, w ostatnim czasie i rynek kapitałowy (WIG20 od początku roku wzrósł o 32%) jak i obligacje dawały przyjemne stopy zwrotu.

Lokaty i konta oszczędnościowe historycznie zawsze przegrywają z inflacją, nieważne jakie macie tam oprocentowanie, te pieniądze tracą po prostu swoją siłę nabywczą.

Robsson

Nowy na Forum
dostałem wycenę - samochód stan bdb - a wycenę sami oceńcie - z kwota dopłaty wychodzi na 0 z ofertą rynkową
Pojazd w rozliczeniu

2007 PEUGEOT 307CC

Kabriolet

Przebieg
300.000 km

VIN

VF33BNFUC85090443

Szacunkowa wartość rozliczenia

1.900 zł

SpaJder

Zadomawiam się
dostałem wycenę - samochód stan bdb - a wycenę sami oceńcie - z kwota dopłaty wychodzi na 0 z ofertą rynkową
Pojazd w rozliczeniu

2007 PEUGEOT 307CC

Kabriolet

Przebieg
300.000 km

VIN

VF33BNFUC85090443

Szacunkowa wartość rozliczenia

1.900 zł
Pytanie ile realnie ten samochód jest wart? Wiem, że trudno na takie pytanie odpowiedzieć :) (dopóki nie ma klienta)

Pewnie nie 1 900 ale pewnie też nie tyle po ile są wycenione podobne samochody na otomoto.pl

Myślę, że "Bonus 13 000" można bardziej traktować jako okazję do pozbycia się czegoś co i tak chcemy sprzedać a nie jako możliwość rabatu całych 13 000 (a jakiejś części tej kwoty), bo jak już kilka osób wspominało Tesla znacznie zaniża wyceny.
Czekam na swoją wycenę :)

Last edited:

chess_m

Posiadacz elektryka
Myślę, że "Bonus 13 000" można bardziej traktować jako okazję do pozbycia się czegoś co i tak chcemy sprzedać a nie jako możliwość rabatu całych 13 000 (a jakiejś części tej kwoty), bo jak już kilka osób wspominało Tesla znacznie zaniża wyceny.
Ja to traktuję podobnie. O ile nie mamy perspektyw przekazania/sprzedaży posiadanego auta w gronie rodziny czy znajomych to jeśli wycena + 13k jest w przybliżeniu taka jak spodziewana wartość przy sprzedaży na własną rękę to jest to fajna okazja uniknięcia stresów przy wystawianiu auta na otomoto. Zdecydowanie może ułatwić operację kupna tesli jesli obecnym autem wciąż jeździmy i nie mamy/nie chcemy blokować gotówki w oczekiwaniu aż to auto się sprzeda.

Wszystko ponad to już wartość dodana. Poniżej do przekalkulowania na ile wyceniamy własną fatygę.

Czekam na swoją wycenę :)
Ja też.
Z dużym spokojem (nie oczekując super wyceny bo i dlaczego by taka miała być), bo wciąż rozkminiam plusy dodatnie i ujemne ew. zmiany auta porównując obecną 3 do 3HL.

Właśnie dopisałem sobie kolejnego plusa dodatniego =
HW4 w 3 HL -> np lepsze kamerki itp.

W końcu muszę się przejechać 3HL i ocenić czy by mi pasował czy nie.

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Moje pytanie jest takie, jak oni te samochody skupują w rozliczeniu, co się z nimi później dzieje? Lecą na serwis + otomoto? Jadą na wschód, czy jak?

chess_m

Posiadacz elektryka
Moje pytanie jest takie, jak oni te samochody skupują w rozliczeniu, co się z nimi później dzieje? Lecą na serwis + otomoto? Jadą na wschód, czy jak?
Jeśli tesla to pewnie po jakimś czasie pojawi się w certyfikowanych używkach. Inne auta hgw pewnie jak piszesz OtoMoto/komis

Luq-CIN

Zadomawiam się
Hej
Jest jakiś wymóg od jakiego czasu musimy posiadać auto które chcemy im oddać?
jeśli posiadam od 6 miesięcy 18 letnią Hondę wartą 2-3 tys to dostane rabat 13tyś?