Bonus Tesla przy wymianie -13 000 zł

chess_m

Posiadacz elektryka

Robsson

Nowy na Forum
dostałem przed chwilą informacje że "Niestety Trade-in nie łączy się z innymi promocjami, czyli np nie można dostać rabatu 13 000 zł i skorzystać z rabatu na auto z inventory 😔"

SpaJder

Zadomawiam się
dostałem przed chwilą informacje że "Niestety Trade-in nie łączy się z innymi promocjami, czyli np nie można dostać rabatu 13 000 zł i skorzystać z rabatu na auto z inventory 😔"

Domyślam się, że chodzi o Teslę 3, ja zamówiłem Y z inventory ale bez rabatu więc łaski nie robią

tompil

Zadomawiam się
Kupując samochód na firmę ten bonus chyba nie obowiązuje, z tego co czytam w warunkach, ktoś potwierdzał?
Czy referrale na nową Tesle Y obowiązują?

chess_m

Posiadacz elektryka
Kupując samochód na firmę ten bonus chyba nie obowiązuje, z tego co czytam w warunkach, ktoś potwierdzał?
Na firmę to bardziej ci się kalkuluje wziąć leasing 0%
Czy referrale na nową Tesle Y obowiązują?
Tak. 1000 km darmowego SC dla ciebie i dawcy referala

tompil

Zadomawiam się
Na Y jest 1%, do tego jakiś GAP, Autocasco pewnie droższe od Leasingodawcy i jakieś głupie opłaty dodatkowe pewnie. Teraz lokaty też coraz niższe, może nich będzie ze 4%. Ktoś to policzył, czy ten leasing jest tańszy niż zakup za gotówkę?

chess_m

Posiadacz elektryka
Na Y jest 1%, do tego jakiś GAP, Autocasco pewnie droższe od Leasingodawcy i jakieś głupie opłaty dodatkowe pewnie. Teraz lokaty też coraz niższe, może nich będzie ze 4%.
Masz rację, na MY jest 0,99% przy niskim wykupie a nie 0% jak dla M3
Ktoś to policzył, czy ten leasing jest tańszy niż zakup za gotówkę?
Były obszerne wątki na forum gdzie to koledzy rozkmniali na wszystkie strony.
Ja się tym niespecjalnie interesowałem bo nie mam JDG.

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Na Y jest 1%, do tego jakiś GAP, Autocasco pewnie droższe od Leasingodawcy i jakieś głupie opłaty dodatkowe pewnie. Teraz lokaty też coraz niższe, może nich będzie ze 4%. Ktoś to policzył, czy ten leasing jest tańszy niż zakup za gotówkę?
Jak zakup za gotówke ma być droższy od leasingu? Chyba że szukasz kosztów w firmie to z księgową lub doradzą podatkowym sobie obliczyć musisz sam.

Dostałem takie wyliczenie:

Pojazd w rozliczeniu
2023 Tesla Model Y
Model Y Long Range AWD
Przebieg
53.300 km
VIN
XP7YGCEK8PBXXXXXX
Szacunkowa wartość rozliczenia
130.100 zł