No nie wiem, zgodnie z tytułem wątku dyskutujemy tu o bonusie za oddanie auta przy zakupie nowego.
I w nawiązaniu do tego tytułu wspomnę, że identyczne bonusy widzę w tesla NL oraz DE (4k EUR)
View attachment 30648
chociaż identyczne to raczej nie koniecznie, bo wtedy u nas powinno być 16k tego bonusu.
I też bliżej tematu wątku. Jak szybko po wypełnieniu formularza trade-in dostaliście maila ze wstępną wyceną?
Bo u mnie:
- Formularz wypełniłem w czwartek późnym wieczorem;
- W piątek dostałem SMS'a czy się pytam dla samego zapytania, czy chcę coś kupić;
- Jak odpisałem, że może i bym coś kupił tylko chciał bym wiedzieć wstępnie ile dadzą za moje auto to zaraz do mnie zadzwonił koleś i w sumie jedyne co mi przekazał to to, że ten bonus nie łączy się z innymi promocjami (jakbym nie potrafił czytać tego co piszą na stronie). Obiecał że prześlą tą wycenę ale;
- do dziś cisza.
Ja formularz wypełniłem w piątek rano. Cały czas cisza. Od pracownika Tesli dowiedziałem się, że wyceny trwają długo, przynajmniej parę dni.
Problem jest taki, że równocześnie zamówiłem samochód z inventory (w tranzycie) więc nie wiem czy to się pospina...
Był lepszy wątek do tego, ale gdzieś mi przepadł.
Wracając do tematu niższej ceny w kontekście materiału - mam wrażenie, że niektórzy przeceniają wpływ zmiany wykończenia na boczkach drzwi z tkaniny na ten zamsz (*) (ha, widzieliście, nie napisałem alcantara!). To, ile za to się dopłaca to jedno, a to, ile kosztuje to producenta, to zupełnie inna para kaloszy. Jestem prawie pewien, że różnica w koszcie nie przekracza 10-15%. W skali całego samochodu, to pewnie będzie 10-20 USD.
*) widziałem w wielu filmach na yt z US czy EU, że nazywają to "suede" - czyli zamsz.
Przypomnę temat wątku:
Bonus Tesla przy wymianie -13 000 zł
co alcantare ma do tematu wątku?