Cena/obejrzenie auta

Chmielinski

Zadomawiam się
Udało mi się uzyskać nieco więcej info - ze specyfikacji wynika, że jest w tej wersji pre-orderowej kilka opcji, ale bez szału. Bez kamery 360, bez trzeciego ekranu, fotele cerata. Jest 1 pakiet wyposażenia dodatkowego i parę mniejszych opcji typu przyciemnione szyby. Patrząc na to stawiałbym cenę startową w okolicach 230-240k.

to_masz

Posiadacz elektryka
1. Major customers can order the CLA 250+ EQ as a Business Edition (special Benelux model) for EUR 56,870 (including 21% Belgian VAT)

U nas to powinno być 250 tys. brutto i tylko nieco ponad 200 tys. netto 🤔 ale wiadomo naszEauto, więc pewnie ceny +30 tys. żeby dealer zarobił

The scope of the Belgian Business Edition includes the following optional extras:
  • Metallic paint
  • 18-inch alloy wheels 225s all around
  • Multibeam LED light with high beam assistant
  • Parking package with rear view camera
  • Keyless-Go including hands-free access
  • GUARD 360° Vehicle Protection Plus
  • Blind spot assistant
  • Mirror package with electrically folding exterior mirrors
  • Flush-mounted door handles (outside)
  • Comfort seats in black Artico / fabric
  • 4-way lumbar support
  • Seat heating
  • Fixed panoramic roof
  • Headlining in black fabric
  • Ambient light
  • Aluminum trim parts
  • 10.25-inch digital instrument cluster
  • 14-inch media display
  • Premium navigation system based on Google Maps
  • Selfie & video camera
  • Inductive charging of smartphones
  • Smartphone integration for Apple Carplay and Android Auto

2. CLA 250+ Sport Edition (special model Benelux) for 59,895 EUR (incl. 21% Belgian VAT)

U nas powinno być poniżej 265 tys. brutto i okolice 215 tys. netto

The Sport Edition is based on the Business Edition and has additional features:
  • AMG Line
  • 19-inch AMG light metallic wheels
  • Night package including tinted windows from the B-pillar
  • 2-zone Thermotronic
  • Microcut/Artico sports seats in black
  • Memory package for driver and passenger seats
  • Sports steering wheel in nappa leather
  • AMG floor mats
  • AMG sports pedals with brushed stainless steel and black studs.

źródło: dość dobrze poinformowany portal o MB https://jesmb.de/26504/

to_masz

Posiadacz elektryka
No to konfigurator jest dostępny ... https://www.mercedes-benz.pl/passen...or.html/motorization/CCci/PL/pl/CLA/LIMOUSINE

mimo wszystko doposażona wersja to jednak bliżej 300k ... na razie jedyna wersja prekonfigurowana to "Black and Gold" wyceniona na 285k ... biorąc pod uwagę, że to tylko segment C, a dotacje mają limit 276k, to póki co nie wiem jak myśleć o takiej wycenie - czekam na jazdy próbne 🙃

Chmielinski

Zadomawiam się
Jest więcej niż chciałbym. Cena niewiele poniżej i4, ale z drugiej strony bazowo jest już porządna bateria. Też się pobawiłem chwilę konfiguratorem i wyszło mi 3 z przodu dla wersji RWD. Za dużo za segment C bez jakichś niesamowitych osiągów. Pozostaje liczyć na jakieś 10% rabatu dla takiej dopasionej wersji - wtedy wpadałoby w dotację i robi się znośnie.

bano92

Zadomawiam się
No to konfigurator jest dostępny ... https://www.mercedes-benz.pl/passen...or.html/motorization/CCci/PL/pl/CLA/LIMOUSINE

mimo wszystko doposażona wersja to jednak bliżej 300k ... na razie jedyna wersja prekonfigurowana to "Black and Gold" wyceniona na 285k ... biorąc pod uwagę, że to tylko segment C, a dotacje mają limit 276k, to póki co nie wiem jak myśleć o takiej wycenie - czekam na jazdy próbne 🙃
Ciekawe czy od tej ceny idzie dostać jakiś dobry rabat( jak w audi). Jeśli nie, to moim zdaniem bez sensu. 285k+koszt leasingu i jeszcze brak dotacji... ale może ja po prostu jestem zbyt biedny :)

nabrU

Moderator
Na głównej piszą, że to samochód nie dla Polski, bo nie ładuje się na ładowarkach 400V o_O

1746053114561.png

Last edited:

to_masz

Posiadacz elektryka
Coraz bardziej mi się podoba ten CLA ... decydując się na elektryka jakiś czas temu można było czuć się jak pionier * ... teraz 800V-only też jest pionierskie 🫠

*) chociaż wszyscy znajomi nazywali to masochizmem 😅

A tak na serio to w artykule zabrakło tego @Łukasz Bigo
Screenshot_20250501_183435_Chrome.jpg
źródło: najlepiej poinformowany portal o MB https://jesmb.de/26910/

nabrU

Moderator
Coś mi to nie wygląda OK w wypadku PL (innych z resztą też). Czy to oznacza ze 60% ładowarek w PL (czyli jakieś 1798 z 2997 wszystkich DC według marcowego Licznika Elektromobilności) jest 800V. To chyba jakaś ściema :ROFLMAO:. niedawno właśnie dyskutowaliśmy na ten temat i liczby 'osiemsetek' były znacznie niższe (@Michal będzie dokładnie wiedział ;))

Najnowsze dyskusje