Pabloss

Posiadacz elektryka
uuufffff przeczytałem (na razie 1 raz) i .... wygląda to bardzo skomplikowanie. GW ok - jest ale z tymi zasadami "polityki dot. uczciwego ładowania" nie wygląda OK - chyba, bo jak cały czas ładuję się w domu i potem jadę za granica i mam kartę wyrobioną w Polsce to co dolicza mi 200%.
Na tą chwilę mam taki obraz, że wygląda to bardzo skomplikowanie bo ile w końcu muszę mieć kont, kart aby dojechać z Polski np. do Hiszpanii ?

Łukasz

Zadomawiam się
uuufffff przeczytałem (na razie 1 raz) i .... wygląda to bardzo skomplikowanie. GW ok - jest ale z tymi zasadami "polityki dot. uczciwego ładowania" nie wygląda OK - chyba, bo jak cały czas ładuję się w domu i potem jadę za granica i mam kartę wyrobioną w Polsce to co dolicza mi 200%.
Na tą chwilę mam taki obraz, że wygląda to bardzo skomplikowanie bo ile w końcu muszę mieć kont, kart aby dojechać z Polski np. do Hiszpanii ?
Jeżeli nie próbujesz jakoś bardzo mocno optymalizować kosztów to ja proponuję :
1. Ionity(głównie przy autostradach, przynajmniej w de)
2. Tesla Supercharger(wygodnie, płacisz kartą podpięta pod tesle, status stacji widać w aucie)
3. Juice pass(dość popularne na południu Europy)

PiotrS

Posiadacz elektryka
U mnie wygląda to tak:
- Ionity w abonamencie
- GW w roamingu
- SC - jak już trzeba
- awaryjnie Kia Charge - zawsze działa, ceny bardzo wysokie

krzyss

Pionier e-mobilności
Takie jest niestety, jesli chcesz optymalizowac koszty trzeba kombinowac... jak nie to teslowy SuC, plus Ionity, w niemczech najlepiej wychodzi mobiliti+ czyjakos tak ale nie chca juz wysylac kart do Polski ;)

nabrU

Moderator
Coś zapomnieliście o Elli. Przykład dla Niemiec poniżej:

1674481898971.png
To naprawdę jest spoko opcja, bo poza Ionity ma wiele innych operatorów 'wbudowanych' (podobno obsługuje 400 tys ładowarek w Europie)

krzyss

Pionier e-mobilności
Coś zapomnieliście o Elli. Przykład dla Niemiec poniżej:

View attachment 8535
To naprawdę jest spoko opcja, bo poza Ionity ma wiele innych operatorów 'wbudowanych' (podobno obsługuje 400 tys ładowarek w Europie)
Niby Ionity akceptowalnie, ale GW tanio nie jest jak na abonament.,,

Attachments

• A2C52845-FEFB-435C-B9A3-F4D46FC1CC16.png
    A2C52845-FEFB-435C-B9A3-F4D46FC1CC16.png
    329,8 KB · Liczba wyświetleń: 23

Najnowsze dyskusje