KrzysztofFly
Moderator
Wątek dotyczy e-C4, domyślam się jednak, że w pozostałych "bliźniakach" może być podobnie, zalecam lekturę instrukcji obsługi samochodu.Ja też chciałbym wiedzieć jak w to działa w Corsie![]()
Wątek dotyczy e-C4, domyślam się jednak, że w pozostałych "bliźniakach" może być podobnie, zalecam lekturę instrukcji obsługi samochodu.Ja też chciałbym wiedzieć jak w to działa w Corsie![]()
Dokładnie, "zwiększ temperaturę" i "zmniejsz temperaturę".W e208 trzeba powiedzieć zwiększ temperaturę (albo za zimno mi, tylko teraz nie wiem czy to w Tesli tylko jest)
A da się tak ustawić nawiew na auto albo na szybę? Bo to jest większą bolączką.Dokładnie, "zwiększ temperaturę" i "zmniejsz temperaturę".
Musisz się pobawić, ja nie sprawdzałem. Osobiście zawsze używam opcji auto, zmieniając tylko temperaturę. Funkcji głosowej użyłem tylko raz, w formie testu. Nie pamiętam jak jest w e208 (raz tylko jechałem demo), w eC4 nie jest źle i bez problemu da się to zrobić po omacku pokrętłami, lub wywołać Menu, na ekranie dotykowym. A nawet jak trzeba czasami na panel zerknąć, to też nie jest wielki problem.A da się tak ustawić nawiew na auto albo na szybę? Bo to jest większą bolączką.
Dlatego zrezygnowałem z Peugeota bo nie miał fizycznych pokręteł do ustawiania klimy. (Choć początkowo miał być e2008)Nie pamiętam jak jest w e208 (raz tylko jechałem demo),
Dlatego, przynajmniej w e-C4, się tego nie używaTe polecenia głosowe zwiększ czy zmniejsz
temperaturę mnie mocno rozbawiły. Za pomocą komendy głosowej to trwa z 15s i zmienia temperaturę o 0.5 stopnia. To się zmienia poniżej chyba 18 stopni. Wtedy zmienia o cały stopień. Za pomocą fizycznej gałki to trwa może sekundę. Ze zmianą stacji radiowej podobnie.
To jest jakaś paranoja, że ktoś poświęcił czas na takie duperele a nie na to aby np apka na telefon działała jak trzeba
Nie ma autohold?Nie można wyłączyć pełzania i na krzyżówce trzeba mogę na hamulcu trzymać.