Consigliero ID.3 1st

vwir

Pionier e-mobilności
Jasne, że najlepiej w domu, to bez dyskusji. Proponowałem tylko jako alternatywę do płatnych ładowarek w okolicach rynku. Zgadzam się, że samo miejsce to kiepski żart. Spróbuj tam zmieścić Mach-E... Chyba ze 3 razy się poprawiałem a i tak wystawałem poza linię. Inaczej bym nie wysiadł (chyba, że stroną pasażera).

consigliero

Pionier e-mobilności
Nie wiem kiedy byłeś ale opisana jako Under repair i szczerze mówiąc po zobaczeniu miejsca i zobaczeniu karteczki nieczynna, już nie próbowałem więcej. Tym bardziej że była odpalana kartą GreenWay podobnie jak ta w Galerii Kazimierz, która pewnego dnia zniknęła z ich aplikacji (tej w Krakowskiej też nie widać) a na miejscu karta rfid od nich też nie działała. Na dzień dzisiejszy nie ma dobrej opcji w centrum miasta. Najbliżej mi do Radia Kraków bo to 10 minut spacerem, ale ładuje z mocą 7kW po AC, a koszt to coś niewiele ponad 1 PLN, stawiam około 19 i wracam po auto po 4 godzinach, byleby tylko sprawna była i niezajęta, o to drugie chyba wieczorem łatwiej bo dzisiaj rano było zajęte

vwir

Pionier e-mobilności
No byłem już z miesiąc temu. Na plugshare była zgłoszona jako uszkodzona, w aplikacji w ogóle jej nie było ale kartą greenway bez problemu ją aktywowałem. Pisała jakieś głupoty że karta nieaktywna, ale ładowanie sie uruchomiło.

krzyss

Pionier e-mobilności
No byłem już z miesiąc temu. Na plugshare była zgłoszona jako uszkodzona, w aplikacji w ogóle jej nie było ale kartą greenway bez problemu ją aktywowałem. Pisała jakieś głupoty że karta nieaktywna, ale ładowanie sie uruchomiło.
A rachunek naliczylo ? :)

consigliero

Pionier e-mobilności
Jednym słowem, sugerujesz aby sprawdzić działanie tej w galerii Kazimierz? Może też działa? Sprawdzę przy okazji

vwir

Pionier e-mobilności
Krakowskiej, a nie Kazimierz. No jeśli będziesz w okolicach to sprawdź. Może przez miesiąc coś się pozmieniało i teraz nie działa - nie wiem. Ostatnie meldunki na plugshare są sprzed ponad miesiąca, co nie napawa optymizmem. Może tym razem zepsuła się na dobre.

W Kazimierzu chyba już całkiem zlikwidowali tą z m-cars. Zostały tylko na dole. A przynajmniej tak sugeruje plugshare. Gdy ostatnio tam się ładowałem to akurat na dole było wolne, więc na m-cars nawet nie jechałem.

Last edited:

consigliero

Pionier e-mobilności
Krótkie pokręcenie się po okolicy, temperatura w granicach -2, -3 i wiatr który powoduje że wydaje się zimniej. W takich warunkach zużycie stabilizuje się na poziomie 22 kwh/100km, co dla mnie jest powtarzalne z tym co było w zeszłym roku. Teraz już drugi raz podczas postoju, czekając na powrót żony słychać w środku takie dość głośne i wyraźne puknięcie od dołu. Coś takiego miałem podczas długich zjazdów w ciepłych warunkach, chyba nic groźnego ale wrażenie conajmniej dziwne. Zgłoszę to przy okazji serwisowi.

consigliero

Pionier e-mobilności
Trochę to głupio wygląda ale już zamówiłem dwa kanały na kable to będzie zabezpieczenie. Na razie trzeba sobie jakoś radzić do poniedziałku l

Attachments

• 9CB2B36C-6B78-42B6-B550-8657C2003401.jpeg
    9CB2B36C-6B78-42B6-B550-8657C2003401.jpeg
    369,1 KB · Liczba wyświetleń: 36
  • 788A575A-9850-46D2-AD10-CE900190253C.jpeg
    788A575A-9850-46D2-AD10-CE900190253C.jpeg
    295 KB · Liczba wyświetleń: 35

JareG

Pionier e-mobilności
Trochę to głupio wygląda ale już zamówiłem dwa kanały na kable to będzie zabezpieczenie.
Wygląda tak, jak ma wyglądać bo niby jak inaczej miałoby być bez dodatkowych kombinacji? :LOL: Ważne, że działa.
A w tym chodniku nie da się poprowadzić takiej metalowej, dziurkowanej kratki, którą deszcz 'spływa'..? Choć tam u Ciebie to pewnie wszystko jako zabytek czyli konserwator musi zgodę wydać..
Co do ukrywania kabli - kiedyś na salach wykładowych (na których, mimo że budynek był nowy nie poprowadzono dostępnych kanałów na kable właśnie) musiałem jakoś nowe kable do rzutnika poprowadzić - i znalazłem takiego jakby leżącego policjanta, którego przyklejało się do podłogi i po którym wykładowca mógł nawet fotelem 'przejechać'.. w środku były kanały na kabelki. Może coś takiego istnieje ino w większej skali i w wydaniu 'zewnętrznym'..?

Pozdrawiam

Najnowsze dyskusje