Consigliero ID.3 1st

consigliero

Pionier e-mobilności
Od dwóch dni coś mi skrzypi po lewej stronie , przy skręceniu kół w prawo . Być może tym razem będzie do wymiany lewy łącznik stabilizatora.

consigliero

Pionier e-mobilności
raczej nie łącznik, może coś ze stabilizatorem albo wahaczem. Dodatkowo pojawił sie niewyjaśniony skrzyp ten z kierownicy. Mam nadzieję że będzie co trzymać w garażu IMG_4180.pngIMG_6982.jpegIMG_6981.jpeg

nabrU

Moderator
Widzę, że się 'mury pną do góry' (y) Jak w końcu z tym kablem do garażu?

consigliero

Pionier e-mobilności
W przyszłym tygodniu będzie sąsiad to się wypowie. Na razie stoję na stanowisku że lecimy ze słupa przez garaż do domu a to oznacza powrót do słupa i połączenie pod słupem. Dzięki temu jak sobie zamontuję jakąś baterię w garażu to będę mógł zasilić dom. Gdyby było najprościej czyli tylko zasilenie garażu to miałbym backup tylko w garażu. Jedynie to kulawo wyszło z przejściem przez tzw fundament. Trzeba będzie trochę podkućIMG_4181.jpeg

consigliero

Pionier e-mobilności
Teraz rozumiem sens. No to ja bym kopał naokoło. Tylko ja jestem z tych, którzy łopaty się nie boją ;) Wiercenie przez stropy, układanie kabla na strychu, potem zjeżdżanie z powrotem w dół niekoniecznie będzie tańsze, a na pewno będzie bardziej upierdliwe. Gdzieś ten kabel potem musisz schować.
Podoba mi się Twój magazyn i dlatego chciałbym mieć dwa kable, bo chyba tym się to skończy. Czy jest możliwość spotkania w celu jakiegoś poszerzenia wiedzy? Chętnie bym coś u siebie sklecił tym bardziej że mam wszystko na wierzchu ale wiedzy brak. Dalej stoję na stanowisku że potrzebuję dwa kable od słupa do garażu aby zasilenie domu szło przez garaż, gdzie chyba dałoby się umieścić baterię i falownik, na to nie ma miejsca w naszym malutkim domku. Elektryk zrobi rozdzielnię i wszystko inne ogarnie ale magazyny to nie jego kompetencja, tym bardziej HA ( tutaj mam zerowe doświadczenie) . Na razie ogarniamy hardware 😎. To nie zawsze idzie zgodnie z planem jak widać, ale dało się uratować

IMG_7036.jpegIMG_7037.jpegIMG_7035.jpegIMG_7034.jpeg

vwir

Pionier e-mobilności
Podoba mi się Twój magazyn i dlatego chciałbym mieć dwa kable, bo chyba tym się to skończy. Czy jest możliwość spotkania w celu jakiegoś poszerzenia wiedzy? Chętnie bym coś u siebie sklecił tym bardziej że mam wszystko na wierzchu ale wiedzy brak. Dalej stoję na stanowisku że potrzebuję dwa kable od słupa do garażu aby zasilenie domu szło przez garaż, gdzie chyba dałoby się umieścić baterię i falownik, na to nie ma miejsca w naszym malutkim domku. Elektryk zrobi rozdzielnię i wszystko inne ogarnie ale magazyny to nie jego kompetencja, tym bardziej HA ( tutaj mam zerowe doświadczenie) . Na razie ogarniamy hardware 😎. To nie zawsze idzie zgodnie z planem jak widać, ale dało się uratować

View attachment 27902View attachment 27903View attachment 27904View attachment 27905
Daleko nie masz, zrób sobie wycieczkę w okolice Krosna. Bywam też czasami w Krakowie, tylko wtedy najczęściej mam zorganizowany cały dzień.

consigliero

Pionier e-mobilności
W Krakowie to ewentualnie tylko na kawę możemy się spotkać oraz ewentualnie pogadać o elektrykach. Tam to głównie w pracy jesteśmy

consigliero

Pionier e-mobilności
Pętelka wieś Kraków przez Książ Mały stamtąd S7, trochę po Krakowie, powrót przez Tarnów A4 z tempomatem na 105 z chwilowymi boostami. Znalazłem miejsce w Tarnowie gdzie mają dachówkę grafitową celtycką taką jak mamy na domu. Z wyniku jestem zadowolony aczkolwiek byliśmy zobaczyć R5 u dealera i siedząc w aucie przy 92% baterii miał prognozę 390 km. Zielony kolor, nie jestem tak odważny, na razie żółty oraz niebieski ale będziemy jednak czekać na porównanie z R4. Do wczoraj nie wiedziałem że kot może iść na spacer dokładnie tak samo jak nasz Chinook

IMG_7050.jpegIMG_7051.jpegIMG_7060.jpegIMG_7058.jpegIMG_7056.jpeg

Najnowsze dyskusje