Czy można zamówić M3 dzisiaj i odebrać w grudniu 21?

Szatan

Posiadacz elektryka
Zasięg wzrósł o 8% o tyle samo zmniejszyło się przyspieszenie, ja mam wersje 55kWh ale pewnie wolałbym większa baterie i wolniejsze przyspieszenie ale jeśli miałbym dopłacić 20tys to chyba wolałbym to co mam bo były jakiś czas temu LR z bateria LG i zasięgiem 580KM za 235tys a teraz SR jest za 220tys wiec plułbym sobie w brodę jeśli bym tak czekał z zakupem SR za 220tys

Gandalf

Pionier e-mobilności
gdy np bedę miał baterię na 30% a bedzie mnie czekał niespodziewany wyjazd np 200km na drugi dzień to wtedy juz bez wallbox nie dam rady tego doładowac
30% to nadal całkiem sporo, noc jest długa, a 200km to nie tak znowu daleko, więc pewnie i tak da radę.
Wiadomo, że to wszystko zależy od stylu życia i konkretnych sytuacji.
Ach, no i oczywiście od infrastruktury w okolicy.

nyknow

Fachowiec
lr jak sie pojawia to znika szybciutko

30% to nadal całkiem sporo, noc jest długa, a 200km to nie tak znowu daleko, więc pewnie i tak da radę.
Wiadomo, że to wszystko zależy od stylu życia i konkretnych sytuacji.
Ach, no i oczywiście od infrastruktury w okolicy.
miałem na myśli 200km x 2 - żeby wrócić jeszcze ale OK - przemyślałem i pewnie razem z autem kupowałbym wallbox'a ale na początek próbowałbym go ładować z gniazdka (chyba żebym szybko jakiegoś fachowca znalazł, który by mi to zainstalował w grudniu) - zakładam (być może naiwnie, że uda mi się zamówić jakiś dostępny ze strony w grudniu i jeszcze w grudniu go odebrać - załatwić leasing itd.).

darekme

Nowy na Forum
Witam szanownych forumowiczów,
Wiem, że dodzownić sie nie można, na maile nikt nie odpowiada itd. więc mam pytanie do Was:
1. Wchodząc na stronę Tesli w PL mam dostępne samochody to czy jeśli taki dostępny zamówię opłacę 500 PLN to rozumiem, że te auta są w PL/Warszawa i można je jeszcze w grudniu odebrać? Rozumiem też, że procedura (jesli jakaś jest) działa tak, że po wpłaceniu tych 500 PLN ktoś się skontaktuje w sprawie dalszych kroków (czy np leasing, jak z ubezpieczeniem, terminem odbioru, fakturą)?

2. Dodatkowo gdybym chciał finansować zakup leasingiem swoim (nie tesli ze strony) to przy rezerwacji powinienem zaznaczyć gotówka czy leasing ?

3. Jak z wallbox - można to kupić od razu z samochodem - najlepiej wczesniej - czy tego tez nie ma - a jesli nie ma to wtedy do czasu aż ten wallbox bedzie to zostaje ładowanie na jakiś stacjach albo w domu z 230V?

Dzieki :)
Ja upolowalem performance w zeszłym tygodniu. Po zakupie przyszło pare smsow od automatu i tyle. Jedyna metoda żeby coś przyspieszyć to jechać osobiście i stać nad nimi żeby coś zrobili. Podczas pierwszej wizyty Pani obiecała mi, ze skontaktuje się z firma leasingowa i wyślę im fakturę. Uwierzyłem jej na słowo, oczywiście tego nie zrobiła. Przynajmniej dostałem VIN i kupiłem od razu wallcharwera. Wczoraj wizyta druga. Kobiety nie ma, jest facet, nic nie wie. Udało się na nim wywalczyć zeby podał maila na który leasing może wysłać zamowienie (nie ma dostępu do ogólnego maila sales_warsaw na który poszło zamowienie) żeby zamówił wtystawienie faktury na samochód (wystawia Holandia). Trwało to 2 godziny podczas których moja dziewczyna która to załatwiała została zaproszona na kawę a człowiek zamknął się na klucz i włożył słuchawki z noice cancelling i udawał, ze jej nie widzi przez 2h :). Obiecał, ze dziś rano wyślę fre i inne dokumenty do firmy leasingowej. Oczywiście tego nie zrobil, telefonu nie odbiera. Jadę tam, to już trzecia wizyta...

Generalnie to im współczuję, niezły sajgon tam maja, kilkaset samochodów na placu do wydania i 3 osoby do tego....

Update: podczas 3 wizyty Pani wysłała fakturę, po otrzymaniu płatności am wysłać dokumenty do rejestracji. Ciekawe czy się uda bez odwiedzin :).

Last edited:

nyknow

Fachowiec
Ja upolowalem performance w zeszłym tygodniu. Po zakupie przyszło pare smsow od automatu i tyle. Jedyna metoda żeby coś przyspieszyć to jechać osobiście i stać nad nimi żeby coś zrobili. Podczas pierwszej wizyty Pani obiecała mi, ze skontaktuje się z firma leasingowa i wyślę im fakturę. Uwierzyłem jej na słowo, oczywiście tego nie zrobiła. Przynajmniej dostałem VIN i kupiłem od razu wallcharwera. Wczoraj wizyta druga. Kobiety nie ma, jest facet, nic nie wie. Udało się na nim wywalczyć zeby podał maila na który leasing może wysłać zamowienie (nie ma dostępu do ogólnego maila sales_warsaw na który poszło zamowienie) żeby zamówił wtystawienie faktury na samochód (wystawia Holandia). Trwało to 2 godziny podczas których moja dziewczyna która to załatwiała została zaproszona na kawę a człowiek zamknął się na klucz i włożył słuchawki z noice cancelling i udawał, ze jej nie widzi przez 2h :). Obiecał, ze dziś rano wyślę fre i inne dokumenty do firmy leasingowej. Oczywiście tego nie zrobil, telefonu nie odbiera. Jadę tam, to już trzecia wizyta...

Generalnie to im współczuję, niezły sajgon tam maja, kilkaset samochodów na placu do wydania i 3 osoby do tego....
No to powiem Ci, że słabo to wygląda ..... jak nawet cos upoluję to widzę, że temat z leasingiem to może nie być prosta sprawa - leasing jest postawiony w gotowości i czeka na dane - tylko niestety jak widać nie działa to tak jak z innymi markami - a mi zależy żeby wyrobić się w grudniu a nie dopiero w 2022. eh - jakoś też nie do końca widzę to tak, że będę w wwie siedział i ich pilnował. jakaś masakra w sumie.

wcześniej czekałem na mój elektryk - teraz to już musiałbym dac 100% na jazdy firmowe i odliczenie 100% vat (co u mnie jest do zrobienia bo to bedzie 4ty samochód) żeby na ME coś sie załapalo sensownego czyli LR albo performance. bo jak 50% to nic oprocz SR się nie łapie więc już chcę przyspieszyć i załatwić temat w tym roku. Dodatkowo niby sprzedaję jedno z innych moich aut zeby zrobić miejsce ale jak w sumie takie cyrki to nie wiem czy jest sens sie bawić w pokazywanie itd bo widzę, że ten zakup w grudniu może być średnio realny - no i takie mam rozważania :) - ale musze przyznać, że sledzenie co się pojawia jako dostępne itd. daje jakiś tam fun - troche jak na loterii ......... :) :) ;)

darekme

Nowy na Forum
Właśnie się dowiedziałem ciekawostkę odnośnie leasingu: Tesla wydaje dokumenty do rejestracji dopiero po otrzymaniu wpłaty a leasingodawcy robią wpłatę dopiero po otrzymaniu dokumentów. Tesla jest nieugięta więc sprawdźcie z leasingiem czy na to pójdzie. Moja Pani z ING nic o tym nie wiedziała, ale finalnie odnalazła procedurę na to.