[Dane o ładowarkach] Mapa, lista, historia ładowania i dostępności z UDT

vwir

Pionier e-mobilności
Skoro już o marzeniach mowa: przydałoby się, żeby nie używać apek srapek ani zdrapek, tylko podjechać do ładowarki, zapłacić kartą płatniczą (albo plug&charge jeśli auto obsługuje) i pojechać dalej.

Michal

Moderator
Dziwne w apce pokazuje, że dostępne.
W danych od UDT miałem coś takiego pod tym adresem (ostatnio wystąpiło 2024-08-08 14:43:56) :
ID91050
operator_id1653
latitude50.029
longitude19.9126
nameBILMEX-TANK SP. Z O.O. SP.K.
cityKraków
postal_code30-384
streetStefana Grota-Roweckiego
house_number33
ts2024-03-08 15:56:53
InsertionDate2024-08-08 14:43:56
ID1653
nameBILMEX - TANK SP. Z O.O. SP. K.
short_nameNEXITY BILMEX-TANK

Na mojej stronie pokazuje tylko to co miało jakiś updejt przy ostatnim pobieraniu - w ciągu ostatnich 24h.

Michal

Moderator
Fajna sprawa.
Jest tyle apek i różnych cenników, przydałaby się mapka z ciekawszymi cenami. Cała na zielono.
...
Tak tylko sobie marzę :D
W danych UDT niby są ceny ale niestety to jest jakiś bałagan, bo nie są aktualizowane i mają tylko jedną wartość, więc nie będzie rozróżnienia na jakieś tanie godziny. Dlatego uznałem, że nawet tego nie będę zbierał, bo to śmietnik.

Michal

Moderator
Dodałem możliwość zapisania się na powiadomienie kiedy system znajdzie ładowarkę z określona frazą w nazwie.
Aby ustawić powiadomienie trzeba skorzystać z wyszukiwarki "Nazwa ładowarki:" i następnie wprowadzić swój adres email.
Tak jak poprzednio - adres zostanie usunięty jak zaraz po wysłaniu maila.
Dodałem opis funkcjonalności w pierwszym poście.

Last edited:

Michal

Moderator
a dało by radę po lokalizacji i zaznaczyć sobie kwadracik na mapie?
Żeby dostać powiadomienie o ładowarce w danej okolicy? Prędzej pineska i jakiś promień. Nie wiem czy dam radę, trochę nie wiem jak to zrobić, żeby było w miarę łatwe w obsłudze, a trochę nie mam czasu przy 2 dzieci w tym 1 noworodku. Jak się uda to napiszę.

Michal

Moderator
Jeszcze uwaga - obecnie działa to tak, że jak dodasz frazę wyszukiwania np. "Płońsk", gdzie już teraz są jakieś ładowarki, to przy pierwszym sprawdzaniu dostaniesz powiadomienie, bo system nie sprawdza czy cos się zmieniło, a tylko, czy coś występuje. Może kiedyś dodam możliwość szukania nowych, bo w sumie sam bym chciał powiadomienia na nowo pojawiające się Superchargery.
Zwiększam też częstotliwość sprawdzania do 4x dziennie - 8:00, 14:00, 20:00, 23:00.

Michal

Moderator
Poprawiam trochę to co wpisujecie:
  • wcześniej zapisywałem frazę wyszukiwania tak jak wpisaliście, a teraz zmieniam na małe litery i później wyszukuje również zmieniając nazwy punktów ładowania na małe litery - w ten sposób kod jest prostszy;
  • wywalam nadmiarowe spacje - początkowe, końcowe i wielokrotne;