Eureka 😀@Pabloss, @Makrys, @Bobtech777 z ciekawości jeszcze dopytam - jakie macie koła? Może to z tego wynika różnica, ja mam 20”.
19 standardowe z kołpakami srebrnymi Tesli. Na razie degradacja bez zmian tylko superchargery ładowanie do 100% i trasa po Europie już 3 tysiące.@Pabloss, @Makrys, @Bobtech777 z ciekawości jeszcze dopytam - jakie macie koła? Może to z tego wynika różnica, ja mam 20”.
19Eureka 😀
Nie robiłem. Ładuje samochód jak bateria ma około 30% i do pełna tak aby się zrobiła kalibracja baterii.@Makrys, a robiłeś taki zabieg o jakim wspomniał @krzyss?
Ja jak odbierałem auto miałem 20% i w trasie do domu ładowałem go na Superchargerach.
Później w domu ładował się z 16% niskim prądem, ale było to 13A z tego złącza mobilnego co dodają do auta. To był też pierwszy moment kiedy naładowałem auto do 100%, aczkolwiek na raty.
@STMS, co to za apka, z której wrzuciłeś screena?
Hej, to jest TeslaFi. Z tego linka https://www.teslafi.com/signup.php?referred=marco-25 będziesz miesiąc gratis lub kogokolwiek innego z forum. Jest jeszcze Tessie który jest bardziej mobilny. Polecam obydwa chociaż ostatecznie osobiście wybrałem ten.