Dołożenie haka do modelu 3

ciastek

Pionier e-mobilności
Czy w egzemplarzach bez fabrycznego haka jest tryb przyczepy? On wyłącza tylne czujniki. I asystenta kierowania.

PiotrS

Posiadacz elektryka
Wczoraj odebrałem swoją trójkę z hakiem.
Poprosiłem wydającego, żeby mi pokazał jak się go zakłada i zdejmuje.

Nie zrobił tego i powiedział, że na pierwszy montaż haka muszę się umówić do serwisu, bo muszą coś w sofcie zmienić.
To jakiś żart?

Ja jestem z Warszawy i w sumie mogę się umówić, ale jak ktoś jest z Ustrzyk Górnych, to też ma przyjeżdżać, żeby hak uruchomili?

Coś mi się wydaje, że to jakaś ściema i chcieli się mnie jak najszybciej z placu pozbyć.

PiotrS

Posiadacz elektryka
Tak widziałem.
Tylko dziwi mnie to co mówił.

Mógł powiedzieć, stary, mamy dziś 100 aut do wydania i braki w personelu, zajrzyj do instrukcji.

Quba88

Posiadacz elektryka
Tak widziałem.
Tylko dziwi mnie to co mówił.

Mógł powiedzieć, stary, mamy dziś 100 aut do wydania i braki w personelu, zajrzyj do instrukcji.
Osobiscie polecam Youtube bo instrukcja jest do kitu jezeli chodzi o hak ;)
Nie musisz nic robic w serwisie Tesli. Jedyne to SKP na wbicie haka do dowodu koszt chyba okolo 30 zlotych.

Darek1

Posiadacz elektryka
Osobiscie polecam Youtube bo instrukcja jest do kitu jezeli chodzi o hak ;)
Nie musisz nic robic w serwisie Tesli. Jedyne to SKP na wbicie haka do dowodu koszt chyba okolo 30 zlotych.
Powinni od razu podczas rejestracji wbić, że jest hak. Bynajmniej u mnie tak było. Jeszcze nie byłem w SKP, a hak jest w dowodzie wpisany przez wydz. Komunikacji

Darek1

Posiadacz elektryka
Jest takie powiedzenie: "co kraj to obyczaj". W Polsce obowiązuje trochę inne: "co urząd to obyczaj", chociaż wszystkie podobno działają według tego samego prawa

Quba88

Posiadacz elektryka
Dziwne bo wszędzie w internetach nawet piszą, że badanie na hak trzeba mieć zrobione. Bo nie chodzi o wbicie informacji czy możesz ciągnąć przyczepę i jaką bo to wchodzi z homologacji ale wpisanie słowa Hak do dowodu. Do tego potrzebne jest badanie. Sprawdz lepiej czy masz wpisane to w dowód.

PiotrS

Posiadacz elektryka
Jeżeli ktoś chce kupić hak do wożenia rowerów elektrycznych, to lepiej przemyśleć sprawę.

Nacisk na hak może wynosić do 55 kg. Dwa rowery z bagażnikiem raczej będą ważyły więcej.
Niestety ja nie doczytałem przed zamówieniem :(

Najnowsze dyskusje