Pewnie mają, ale jest to oferta bez dotacji "mój elektryk". Rozmawiałem z doradcą, mówią że pracują nad programem ale nie znają żadnej daty kiedy się z tym uporają. Mówią że Arval (z ich grupy) jest z przodu ale to najem.
Nie będą, mogę się założyć. Jak w tym roku wystartują dwie firmy to już będzie huk. Program jest na tyle skomplikowany i nakłada na tyle dużo obowiązków odpowiednich procesów i procedur że na wielu bym nie liczył.
Termin naboru rusza 22 go listopada. Obecnie żadna firma leasingowa nie jest na to gotowa. W mLeasing też pytałem.
Padają jakieś deklaracje od czapy ale nic ponad to.
Na dotacje wstecz to już kompletnie bym nie liczył. Dla firmy leasingowej to już mega ręczna robota, wydzielanie z opłaty wstępnej opłaty transferowej, odpowiednie aneksowanie umowy, przepuszczanie przez cały proces decyzji o udzieleniu dotacji.
Więc jeszcze co do tego co mówił doradca. To można powiedzieć że program ruszył, są opublikowane, wzory wniosków o dotacje, wzór umowy leasingu z BOŚ zawierający szczegóły obiegu dokumentów obowiązków stron no i termin startu naboru.
Sam jestem zainteresowany tą dotacją dlatego śledzę temat.
Jak konsumpcyjny "oderwany od samochodu" to masz możliwie możliwie najprostszą ścieżkę.
Dla Ciebie też rusza nabór 22 go listopada.
Sam będziesz decydował o cesji polisy AC na NFOŚ, nie będziesz musiał o to prosić o zgodę banku.
Reszta generalnie wydaje się do ogarnięcia.
Tak jak pisałem wcześniej, szykuj elektroniczny podpis kwalifikowany i PIT-y za ostatnie trzy lata.
I składaj 22 go wniosek. Daj znać jak poszło. Wielu czeka za praktycznymi doświadczeniami.
Ty masz wszystko:
www.gov.pl