Dopłaty dla osób fizycznych, które prowadzą działalność

kosior1988

Zadomawiam się
Mam info z PKO Leasing:

Czekamy na podpisanie umowy pomiędzy PKOL, a BOŚ. Po podpisaniu firmy leasingowe potrzebują minimum 90 dni na „uszycie” procesu. Start projektu przewidujemy na 1Q i sądząc po terminach raczej w drugiej części tego Q.
Mnie dziewczyna z VFS powiedziała, że może to potrwać około miesiąca. Zobaczymy. Generalnie to powinien być prosty proces... ale w tym kraju nic mnie już nie zaskoczy

Piernik

Posiadacz elektryka
O to nie pytałem, ale domyślam się, że tak właśnie będzie. Zresztą chyba logiczne. Leasing/bank też świętym Mikołajem nie jest i nie wyda samochodu klientowi, dopóki nie dostanie kasy.
Musi akurat wydać ;)
Bo do wypłaty dotacji potrzebny jest protokół odbioru ;)
Ale nic nie ryzykują, robią OW na 27 tys, wpłacasz je, dostają dotacje i przelewają ją na Twój rachunek. Tak można, to jest w umowie leasing - BOŚ.
Chyba że wezmą na siebie ryzyko wydania samochodu bez kasy na OW. Po wpływie dotacji kompensują z OW. Tak też można.
Ale wydać muszą, inaczej nie ma wypłaty dotacji ;)

Piernik

Posiadacz elektryka
Warunek wypłaty dotacji ;)
& 3 ust 1
Dniem zrealizowania Przedsięwzięcia jest dzień przekazania Beneficjentowi nowego Pojazdu do używania albo używania i pobierania pożytków na podstawie Umowy Leasingu.
& 4 ust 1, 2)
2) dostarczenie przez Firmę Leasingową do Banku kopii protokołu, o którym mowa w § 3 ust. 1 oraz kopii faktury VAT wystawionej przez Firmę Leasingową z wyszczególnionymi Opłatą wstępną i Opłatą transferową,

Cav

Pionier e-mobilności
Chodziło bardziej o oczekiwanie z odbiorem na PRZYZNANIE dotacji, a nie jej fizyczną wypłatę.

usrobo

Posiadacz elektryka
Chodziło bardziej o oczekiwanie z odbiorem na PRZYZNANIE dotacji, a nie jej fizyczną wypłatę.
bardzie trzeba czekać na podpisanie umowy między firmą leasingowa a BOŚ.
jak podpiszą to wg mnie można podpisywać umowe na leasing bo na 99% dostaniesz dotację
jak nie podpiszą to zostaje kupić za gotówkę, bo jak sie auta nie odbierze to przepada, a kolejne w nowej cenie się juz nie łapie na dotację
także, do rodziny po pożyczkę i tyle ....

Piernik

Posiadacz elektryka
jak podpiszą to wg mnie można podpisywać umowe na leasing bo na 99% dostaniesz dotację
jak nie podpiszą to zostaje kupić za gotówkę, bo jak sie auta nie odbierze to przepada, a kolejne w nowej cenie się juz nie łapie na dotację
Pełna zgoda!
Szczególnie jeżeli chodzi o Teslę ;)

Cav

Pionier e-mobilności
Jakie auto się nie łapie, o co chodzi?
To nie jest forum o konkretnym modelu Tesli.....

solik

Pionier e-mobilności
Arval (wynajem dlugoterminowy):

Kontaktuje się w sprawie dotacji w ramach programu Mój Elektryk. W ciągu 48 godzin otrzyma Pan zaproszenie do dokonania weryfikacji na platformie Autenti. Platforma ta służy do składania certyfikowanych podpisów elektronicznych. Zaproszenie, które zostanie wysłane pozwoli na stworzenie takiego podpisu, a podpis będzie potrzebny do podpisania wniosku o dotację. Proszę o informację zwrotną, gdy weryfikacja zostanie dokonana. Proces ten jest całkowicie bezpłatny.

Ponadto, w załączeniu znajduje się wniosek o otrzymanie dotacji. Proszę wypełnić tylko pola zaznaczone na zielono w arkuszu: „Dane Korzystającego” „Przedmiot Leasingu” i „Oświadczenia”. Wypełniony wniosek, proszę przesłać do mnie drogą mailową. O dalszych krokach będę informował w późniejszym czasie.