I Słowacy mieli dla elektryków i hybryd zielone tablice, teraz (po zmianie typu i systemu tablic) mają zielone tylko literki i rejestrację z początkowymi literami EL oraz po wyczerpaniu puli EL będzie EV.Może Kraków realizuje misję "Polak - Węgier dwa bratanki"? Będąc ostatnio w Budapeszcie też zauważyłem zielone tablice założone na elektrykach, i hybrydach![]()
View attachment 16700
Czy to auto ładuje się przez indukcję ? Bo żaden przewód nie jest dołączony …
Ale że co, że indukcyjnie? Czy bez kabla? Kto wie jak ładuje … fakt że blokował miejsce a szkodaJa bym zgłaszał do płokułatuły.
We Wrocławiu jest wiele miejsc dla EV po wycofaniu carsharingu, oczywiście notorycznie zajętych przez kopciuchy. Już mnie to zaczyna irytować. W takim wypadku lepiej dzwonic na straż miejska (pytanie czy trzeba czekać do przyjazdu?) czy zgłaszać przez tą stronę. Przez stronę słyszałem że często wzywają potem na najbliższą komendę?Zdecydowanie zgłaszać do odpowiedniej terytorialnie jednostki, https://dlakierowcow.policja.pl/dk/stop-agresji-drogowej/87103,Stop-agresji-na-drodze.html
to nie kosztuje nic, jedynie chwilę czasu którą trzeba na to poświęcić, a zapewne długo pozostanie w pamięci właściciela/kierowcy samochodu i jest duża szansa, że już nigdy nie będzie tego powtarzał. Co nie znaczy, że ktoś inny na ten sam pomysł nie wpadnie. Jest jednak duża szansa, że jak się rozniesie, że dają za to punkty i mandat, to innym wystarczy o tym usłyszeć, żeby nie próbować na własnym portfelu.
We Wrocławiu jest wiele miejsc dla EV po wycofaniu carsharingu, oczywiście notorycznie zajętych przez kopciuchy. Już mnie to zaczyna irytować. W takim wypadku lepiej dzwonic na straż miejska (pytanie czy trzeba czekać do przyjazdu?) czy zgłaszać przez tą stronę. Przez stronę słyszałem że często wzywają potem na najbliższą komendę?
To nie dorodny burak tylko mały cebulak ;p śmiesznie wygląda ten stary biedny bawarczyk przy tym etronie jak jego mała córeczka ;p;p
ja to widzę nawet trzyTutaj zaskoczenie i co najmniej dwa wykroczenia: dmc powyżej 2,5 tony na chodniku plus parkowanie poza miejscem wyznaczonym w strefie zamieszkania. VOLVO XC90 KR 6YX74
View attachment 16587
Trzeba dodać, że przed wydziałem komunikacji. Założę się, że codziennie można zobaczyć tam kilka takich przypadków.View attachment 16497Bmw w Katowicach 🫠