Dorodne buraki, czyli tak nie wypada

ClassicGOD

Leaf on the wind
Dodam jeszcze że 80% parkingu było puste. A zaraz obok samochodu którego fragment widać po lewej kadru były 2 wolne miejsca.

Na pewno dużo zależy od miejsca bo w Tychach jest pewne miejsce gdzie bywam dość często link Google Street View bo lubię lodziarnie która się tam znajduje. W miejscu białego Renaulta i niebieskiego Chevroleta są teraz 2 miejsca do ładowania EV i oczywiście przypisana do nich ładowarka. 9 na 10 razy jak tam jestem miejsca są zajęte przez ICE pomimo że obok zazwyczaj są puste normalne miejsca parkingowe.

KrzysztofFly

Moderator
Myślę że to mogło być celowe w formie protestu bo osobiście o ile przez 15lat jazdy ICE nigdy się nie spotkałem z EV blokującym dystrybutor to podobną sytuacje jak poniżej spotkałem już minimum 5 razy a jeżdżę EV dopiero 2,5 m-ca.

View attachment 19165
Przecież tu nawet na zdjęciu widać, że on zaparkował tylko na momencik ;)

prebek

Posiadacz elektryka
1720850507683.jpeg

Ładowarka pod Lidlem (Słowacja miejscowość Sobrance - przed granicą z Ukrainą, jeszcze przed wojną) i tam nigdy ładowarki pod Lidlem nie były za free,
Ta jest zawsze zastawiona, chociaż wkoło pełno pustych miejsc do parkowania.

KrzysztofFly

Moderator
View attachment 19195
Ładowarka pod Lidlem (Słowacja miejscowość Sobrance - przed granicą z Ukrainą, jeszcze przed wojną) i tam nigdy ładowarki pod Lidlem nie były za free,
Ta jest zawsze zastawiona, chociaż wkoło pełno pustych miejsc do parkowania.
No w takiej sytuacji, to odpowiednio długi kabel (a tu trzeba mieć swój) zastawi (załatwi) sprawę ;).

Gandalf

Pionier e-mobilności
Chyba bardzo zależy to od miejsca. Ja 4 miesiące i tylko raz widziałem taką sytuację w centrum Katowic
Pod urzędem miasta na Młyńskiej notorycznie stają na miejscach do ładowania. Swoją drogą stacja wymaga nie lada zdolności by ładować Teslę się krótkim kablem bo da się sięgnąć tylko przy perfekcyjnym ustawieniu.

I przed wydziałem komunikacji, tym bardziej teraz gdy skasowano przy sądzie parking. Tam to chyba rzadziej bywa wolne miejsce niż zajęte przez spalinowe.

K

Konto_usuniete_2024-07-16

Gość
A ja ostatnio byłem świadkiem "buractwa" w drugą stronę. Kia EV6 została w garażu a ja postanowiłem "przegonić" mojego dieselka peugeota 308 (odkąd mam elektryka rzadko nim jeżdżę). Wybrałem się do Lublina do lekarza na kontrolę, w drodze powrotnej zajeżdżam na stację paliw a tam dumnie pod dystrybutorem stoi sobie Tesla model Y. Państwo z Tesli wybrali się na hot dogi i kawę, blokując dystrybutor dla aut spalinowych (parking stacji paliw był pusty i znajdował się około 50 metrów dalej).
Ludzie nie róbcie tak, nigdy jeżdżąc swoim spalinowym peugeotem nie blokuję ładowarki, a Kią EV6 nie blokuje stacji paliw, kultury troszkę !

Może byli po paliwo do kosiarki czy quada?

nabrU

Moderator
Może byli po paliwo do kosiarki czy quada?

Bywa i tak ;)

Halisep

Posiadacz elektryka
Lekka odskocznia, ale nadal temat parkingowy. Dzisiaj, jak parkowałem równolegle za jakąś Teslą, to kierowca tejże wyszedł z szeroko rozstawionymi rękami i zapytał, czy może nie chciałbym go jeszcze pocałować. Rozumiem bardzo przyjazne nastawienie do innych, posiadaczy EV, bo razem staramy się robić mniej zła, ale przytulanki i całusy z obcymi to jednak odpuszczę 😅 a tym bardziej przy partnerce siedzącej obok na miejscu pasażera.

ClassicGOD

Leaf on the wind
Lekka odskocznia, ale nadal temat parkingowy. Dzisiaj, jak parkowałem równolegle za jakąś Teslą, to kierowca tejże wyszedł z szeroko rozstawionymi rękami i zapytał, czy może nie chciałbym go jeszcze pocałować. Rozumiem bardzo przyjazne nastawienie do innych, posiadaczy EV, bo razem staramy się robić mniej zła, ale przytulanki i całusy z obcymi to jednak odpuszczę 😅 a tym bardziej przy partnerce siedzącej obok na miejscu pasażera.
Ktoś chyba tutaj wspominał że świnia zawsze będzie świnią nawet jak ja ubierzesz w garnitur.

Ja byłem jakiś czas temu świadkiem jak, przy tej samej ładowarce pod Kauflandem z mojego poprzedniego zdjęcia zajechała TMY, wysiadło z niej 3 młodzieńców i zaczęli napastować ładującego się już tam kierowcę żeby im odstąpił łącze DC (ABB Terra 54 - tylko 1 z wyjść DC może być aktywne na raz). Może to znajomi byli i robili to dla draki ale z zewnątrz wyglądało to jakby synuś z kumplami zwędził tacie TMY ale nie miał już rozumku albo kasy żeby podjechać 1km dalej na ładowarkę na Orlen. Nie przysłuchiwałem się więc nie wrzucałem tutaj żeby kogoś pochopnie nie osądzać ale niesmak pozostał. Więc nawet w EV zdarzają się buraki.

PS. żeby nie było że mam coś do kierowców Tesli - mam 3 znajomych z teslami i tylko 1 z nich jest bucem 😂