Dostawy I kw. 2025 roku

rafko.sc

Zadomawiam się
Mam już komplet papierów do rejestracji, jest tam podana na papierze taka sama data produkcji, jak była w emailu (4 stycznia - i tak, wiem, że wszystkie części są z 2024, ale ludzie patrzą na to co w papierach, to nie toyota, że po 6 latach kosztuje drożej niż w salonie).

Czy jeszcze przyślą inne papiery, że jednak nie ten rocznik? Bo wyszło, że jednak tesla tu nie kłamie :)

Tak, w grudniu słyszałem, że od stycznia model 3 zdrożeje, a RWD którą jeździłem miała mały zasięg, bo miała tylko 50 kWh, więc wiem, że nie wszystko zawsze jest prawdą, ale jednak jeśli ktoś mi daje VIN emailem i prosi o przelew ponad 200 k zł, to nie są żarty, a przyznaję, że zacząłem się zastanawiać po Waszych wpisach (@Michal i @krzyss )

Dzięki za życzenia, serio liczę że będzie ok. Dziś jadąc rowerkiem wiele tesli mijałem, nie tylko taksówek i miałem refleksję - jadąc mx5 pozdrawiamy się podniesieniem ręki i w tesli może to lepiej, że jednak tego się nie robi ;-)
Papiery dostałeś dzisiaj? Dzwonili czy sam dzwoniłeś?

codingbrah

Zadomawiam się
Papiery dostałeś dzisiaj? Dzwonili czy sam dzwoniłeś?
Do mnie z PKO Leasing dzwonił, że już mają papiery do rejestracji i mówił, że w przeciągu paru dniu powinien być zarejestrowany.

Dodatkowo jako ciekawostka chciałem przenieść odbiór z Warszawy na Poznań (bo mam bliżej) i dzwonili do mnie z Tesli, że nie dadzą rady bo za mało samochodów jest na Poznań i nie wypełnią lawety, także logistycznie im się to nie spina.

rafko.sc

Zadomawiam się
A był jakiś wybór miejsca odbioru przy zamawianiu?
Po kodzie pocztowym możesz skierować na salon tesli przynajmniej tak mi się wydaje. Przy zamówieniu można wskazać kod pocztowy odbioru. Zawsze to będzie salon Tesli.

krzyss

Pionier e-mobilności
Teraz jest 3 dni do zapłacenia faktury od nadania VIN. Taka mi przyszła procedura na Y.

Niech dadza 5minut albo sciecie…
To juz nie te czasy zeby tak traktowac klientow :) poszaleli…

rafko.sc

Zadomawiam się
Niech dadza 5minut albo sciecie…
To juz nie te czasy zeby tak traktowac klientow :) poszaleli…
Ja usłyszałem 5 dni :) co mnie bardzo zdziwiło. Myślałem, że przy odbiorze z gotówką podjadę :sneaky:

rafko.sc

Zadomawiam się
A tak serio to faktycznie podejście do samej sprzedaży może zaskoczyć. Nie jesteśmy przyzwyczajeni do kupowania aut w takiej formie. Poniekąd jest to coś nowego, intrygującego a już samo auto zachwyca.
Szczerze mówiąc Tesla to był mój ostatni wybór. Z ciekawości podjechał do salonu aby zobaczyć jak to wygląda ale miła Pani z obsługi postanowiła że się przejadę no i bardzo mnie zaskoczyło to auto. Z ostatniego wyboru stało się pierwszym, teraz nie mogę się już doczekać odbioru. Luty to dla mnie najdłuższy miesiąc w roku :)

rafko.sc

Zadomawiam się
Napisałem maila. Mogę już rejestrować, ale zrobię walkę ubezpieczycieli. Bez sensu też rejestrować, jak dostawa może być za dwa tygodnie. Zrobię to na dwa dni przed dostawą.
Obstawiam, że w 10 dni maksymalnie się uwiną. Jak tylko laweta zabierze auto, transport potrwa około 24 do 48h.

KrzysztofFly

Moderator
Napisałem maila. Mogę już rejestrować, ale zrobię walkę ubezpieczycieli. Bez sensu też rejestrować, jak dostawa może być za dwa tygodnie. Zrobię to na dwa dni przed dostawą.
Sprawdź ewentualnie w swoim Wydziale Komunikacji, czy przypadkiem nie mają jakiś dziwnych kolejek i terminów z czapy, bo w czasach pocovidowych różnie się porobiło ;).