Dostawy I kw. 2025 roku

inter

Pionier e-mobilności
Pisałem, że mam wszystkie papiery, chyba, bo to się okaże. Czyli ubezpieczyć można potem? Myślałem, że tego samego dnia, że nie może być samochód zarejestrowany bez OC.
Zarejestrujesz bez ubezpieczenia. Chociaż mój ubezpieczyciel nalegał, aby data ubezpieczenia była taka sama jak rejestracji.

umcus

Pionier e-mobilności
Pisałem, że mam wszystkie papiery, chyba, bo to się okaże. Czyli ubezpieczyć można potem? Myślałem, że tego samego dnia, że nie może być samochód zarejestrowany bez OC.
Musisz ubezpieczyć tego samego dnia. Z dyskusji jaka już tu była, wynika, że czasami chcą przy rejestracji ubezpieczenie, czasami nie. Ważne, żebyś tego samego dnia ubezpieczył, inaczej kara będzie sroga.

kamilthusz

Posiadacz elektryka
A ja nie mam, czy już zarejestrowaliście Wasze tesle?

Tu moje pytanie, fakturę mam z 4 lutego, czy to oznacza, że muszę zarejestrować do 3 marca? (polskie prawo wymaga rejestracji do 30 dni od dnia zakupu).
Coś takiego dostałem chwilę przed odbiorem

„kontaktujemy się w sprawie zamówionej Tesli, pragniemy przypomnieć o konieczności zarejestrowania nowego pojazdu w przeciągu 30 dni od daty zakupu. Z uwagi na to, że faktura pierwotna została wystawiona kilka tygodni wcześniej, w załączniku przesyłamy nową fakturę z datą dzisiejszą, aby uniknęli Państwo opłaty za niezarejestrowanie pojazdu w terminie. Zmiana daty oraz numeru faktury nie będzie miała wpływu na wniosek o dotację.”

inter

Pionier e-mobilności
OK, moja nie ma wciąż umówionego transportu. Podobno to, że jej nie zarejestrowałem nie ma na to żadnego wpływu. Ktoś jeszcze czeka?

Wybiorę się 3 marca do urzędu najpóźniej i już mam gotową dobrą ofertę ubezpieczenia (Warszawa, max zniżki OC/AC, PZU 4909 zł, jakby co służę kontaktem).
Drogo, ja rok temu w PZU płaciłem 3600 zł. A wartość auta było ponad 214000 zł.
W tym roku taniej wyszła Warta 3100 zł. Na dziś wartośc auta 191.000 zł.

inter

Pionier e-mobilności
Jesteś zameldowany w Warszawie mieście, czy na wsi pod Warszawą? To by tłumaczyło różnicę, a jeśli jednak Warszawa miasto to poproszę o namiary na priva.
Nie Warszawa, Śląsk.

kamilthusz

Posiadacz elektryka
U kogo ogarniacie ubezpieczenia? Ja wziąłem ingreen Hestia czy jakoś tak, wyszło we wrześniu około 5k, dopłaciłem jeszcze 500zl za szyby z jakimś kosmicznym limitem kwoty, samochód jak w stopce. Z tego co piszecie widzę że da się taniej.