Dostawy Y Juniper - 2025

nabrU

Moderator
Wygląda super :) czy to jest inny kolor czerwony niż stary Y ?

To nowy Ultra Red czyli taki sam jak w Highlandzie. Stara Y miała Midnight Cherry

Sorki, ale te kołpaki w Juniperze są tragiczne :oops:

Nikodem

Fachowiec
Kurcze, ładne wygląda. Gratulacje. To możesz już signature zmienić ? :)
Środkowe zdjęcie - przez moment myślałem że już jakoś porysowałeś maskę, a to chmuuuura byłaaaaa (chyba z kablami wysokiego napięcia).

pf10711

Nowy na Forum
W moim przypadku (czarny lakier, biały środek) od 9 kwietnia brak jakichkolwiek zmian – nadal bez VIN-u i bez daty dostawy. Zaczynam się zastanawiać, czy może mieć to związek z zastąpieniem koloru Solid Black przez Diamond Black w USA i stopniowym wprowadzaniem tej zmiany w Europie, ale może to już trochę zbyt śmiała teoria 😅

Pelski

Zadomawiam się
Model Y LR AWD, Ultra Red z białym środkiem - właśnie dostałem VIN i po sprawdzeniu skryptem dostawę mam przewidzianą na 05.05 🙂
13.05 data odbioru w Katowicach (mogłem 12.05) 🙂

Last edited:

Jaceq

Pionier e-mobilności
Klapek mozesz nie zobaczyc bo sa pod tapicerka. W fiacie byly tez chyba gdzies na podszybiu. Moze dali tego mniej, albo wcale bo poprzedni model nie byl tak wyciszony. Trzeba sie przyzwyczaic do trzaskania ;)
Mieliście rację z tym ciśnieniem. Poniżej oficjalne stanowisko serwisu. Natomiast w międzyczasie znalazłem rozwiązanie: uchylam trochę okno przed wysiadaniem i drzwi się lekko zamykają. Później gdy auto się blokuje po oddaleniu, szyba sama się domyka :cool:

IMG_CB55519E7E24-1.jpeg

Jaceq

Pionier e-mobilności
Przecież okna domykają się po zamknięciu drzwi, więc jest ujście powietrza, ciśnienia.
To standardowe opuszczenie szyby przy otwieraniu drzwi jest ewidentnie zbyt wąskie żeby wyeliminować ciśnienie. Ale jeśli ręcznie opuścisz szybę bardziej, drzwi już zamykają się lekko jak w poprzedniej TMY. Alternatywą jest oczywiście po prostu mocniejsze trzepnięcie drzwiami, za czym nie przepadam stąd wolę dodatkowe uchylenie szyby.