Dylemat zakupowy TM3 vs TMY

miksell

Posiadacz elektryka
Dolar spada więc jeśli nic dziwnego się nie stanie to cena powinna się utrzymać na podobnym poziomie ;-)
ale w moim przypadku:
Kupiłem TMY w cenie 202 tys zł z 230 więc zdecydowanie poniżej ceny rynkowej a nawet poniżej TM3.

Kilt

Fachowiec
Czy ktoś sie orientuje ile w TMY RWD jest głosników w standardzie? Czy jest subwoofer?
Obiło mi się o uszy w jakimś filmie na Youtube, że AWD ma 14 głośników, ale nie weryfikowałem tego. I powinien być subwoofer.
Tak na szybko sprawdziłem w google:

Broszura TM3 2021 rok.
Premium Sound: 14 głośników, 1 subwoofer, 2 wzmacniacze dla wersji LR i P.
Wersja SR+ - 8 głośników.

Zakładam więc, że TMY ma podobnie.

miksell

Posiadacz elektryka
Rzeczywiście... TMY SR ma w standardzie 13 głośników + SUB...
Ma tez filtr HEPA.

Wracając do dylematu....
TM3 HL RWD ma 9 głosników bez SUBA

pawcjo

Posiadacz elektryka
Wczoraj jeździłem bezpośrednio po sobie Y i 3H i nie umiałbym podjąć decyzji. Y jest bardziej praktyczna, ale zmiany w 3 - poza kierunkowskazami - to same plusy. Jest ciszej, ładnie, nowocześnie + plus wentylacja foteli. Nowy Y będzie idealny, tylko nie wiadomo, kiedy to będzie. W salonie twierdzą, że nie w 2024.

pawlaczynski

Fachowiec
W salonie powiedzą wszystko, co im powiedzą w centrali. A centrala będzie promować stare, dopóki je produkują. Pytanie czy możesz czekać na nową. Mnie codziennie trafia szlag, jak wysiadam z "zastępczego spalinowego" i zapominam wyjąć kluczyków ze stacyjki ... Także ja bym nie wytrzymał kolejnych x miesięcy oczekiwania.