Miałem ciężki dzień więc dopiero teraz odpisuję. Jeśli ktoś był dociekliwy to już pewnie sobie znalazłw mich poprzednich postach że mam 9.9kWp, 35st, kierunek południe na gruncie, woj. Lubuskie.Jakiej wielkości masz instalację?, to mała elektrownia chyba
Myśmy jeszcze nie dostali rozliczenia za II półrocze 2022, więc co się będę przejmował produkcją ;-)Poprzedni tydzień był całkiem niezły wyprodukowałem w końcu więcej niż zużywam. Na magazynie w sieci zostało mi jeszcze ponad 2000kWh więc spokojnie mi wystarczyło na grzanie domu i auto. Jak u was sytuacja?
Podobno tak. Gość który wymieniał mi licznik na Smart mówił, że wszystkie wymieniają i będzie takie system. Przy czym nie wiedział kiedy. Mają czas do 2024Z tego co widziałem chyba Energa pozwala sprawdzić na bieżąco jako jest nasz bilans. Ktoś wie czy PGE pracuje nad czymś takim?
W kwestii terminu wdrożenia mogą stawać w szranki z salonem i serwisem Tesli w Katowicach ;-)Podobno tak. Gość który wymieniał mi licznik na Smart mówił, że wszystkie wymieniają i będzie takie system. Przy czym nie wiedział kiedy. Mają czas do 2024![]()
Enea też.Z tego co widziałem chyba Energa pozwala sprawdzić na bieżąco jako jest nasz bilans.