Dziwne ceny stockowych samochodów

slaveq

Pionier e-mobilności
Nie wiem co kombinują ale partyzantka to jest straszna. Kilka razy do mnie dzwonili, że zachęcają żebym wziął auto które mają na placu. Nikt mi nie powiedział, że cena pójdzie w górę dla mnie. Jakbym wiedział, to bym pewnie wszystko ogarnął, szczególnie że jeszcze pytałem przed zamówieniem dostałem odpowiedź cena będzie dla Pana zagwarantowana.

//EDIT ale wątek nakręciłem i to w pierwszy dzień na forum :)

danielm

Pionier e-mobilności
wiesz przynajmniej dali Ci wybór 😄 😄 a tak na serio to przypuszczam ze może być trochę więcej samochodów nieodebranych teraz. Gdzieś na TwarzoKsiazce widziałem oferty ze ludzie zamówili TM3 i teraz szukają kogoś kto może ten jeszcze nieodebrany samochód od nich odkupić. Co do formalności to nie wiem co musisz załatwiać ale z Leasingiem to spokojnie w tydzień dasz rade.
liczba samochodów do odbioru od zaraz jest w tesli całkowicie jawna więc nie ma co spekulować: https://www.tesla.com/pl_pl/inventory/new/m3

danielm

Pionier e-mobilności
Nie wiem co kombinują ale partyzantka to jest straszna. Kilka razy do mnie dzwonili, że zachęcają żebym wziął auto które mają na placu. Nikt mi nie powiedział, że cena pójdzie w górę dla mnie. Jakbym wiedział, to bym pewnie wszystko ogarnął, szczególnie że jeszcze pytałem przed zamówieniem dostałem odpowiedź cena będzie dla Pana zagwarantowana.

bo tesla pracuje w systemie kwartalnym przez to że jest notowana na giełdzie. a że kończy się właśnie kwartał to wszyscy tam mają wielką sraczkę by robić sprzedaż. za chwilę się okaże że będą rabaty w postaci darmowego ładowania na pół roku albo inne cuda bo zostało kilka dni do końca kwartału i jak ktoś obrotny i szybko pieniądze załatwi to może coś się udać.

krist

Posiadacz elektryka
tesla pracuje w systemie kwartalnym przez to że jest notowana na giełdzie
Większość dużych firm jest notowanych na giełdzie, a tylko Tesla robi takie cuda co 3 miesiąc, więc to nie jest przyczyna.
a do @slavek, bierz szarą, najładniejszy kolor ;)

newbe

Posiadacz elektryka

Odbierałem ławetą i to mi ekstra kosztowało, ale nie prosili chociaż za to dopłaty :)

danielm

Pionier e-mobilności
Większość dużych firm jest notowanych na giełdzie, a tylko Tesla robi takie cuda co 3 miesiąc, więc to nie jest przyczyna.
a do @slavek, bierz szarą, najładniejszy kolor ;)
bo inne firmy mają od wyprodukowania do sprzedania wiele miesięcy, a do tego nie produkują pod konkretne zamówienie. tesla produkuje konkretne zamówienie, auto z fabryki jedzie do klienta. jak klient zrezygnuje to szukają nowego, nie ma stania na placu i czekania aż ktoś kupi, nie ma sprzedawania do ASO żeby ASO szukało jeleni rabatami, nie ma wyprzedaży rocznika. No i nikogo nie interesuje ile aut kwartalnie sprzedadzą inni producenci, a w przypadku tesli jak zamiast 500 tys sprzedali 499 tys 500 to media w płacz że tesla bankrutuje bo nie wypełniła swojego celu rocznego

newbe

Posiadacz elektryka
liczba samochodów do odbioru od zaraz jest w tesli całkowicie jawna więc nie ma co spekulować: https://www.tesla.com/pl_pl/inventory/new/m3
2 mają lokalizację Tilburg. Mają nadzieję że sprzedają. Może Ukraińcy kupią, mają najbliżej.
Ale z tą większą ceną to lipa. Może będą oferować "rabaty" do cen oferowanych na stronie internetowej miesiąc temu :)
Mi nie dali żadnych gratisów...

Lsk

Zadomawiam się
nie o to mi chodzi, miałem na mysli ze cześć osób się jeszcze oficjalnie z Tesla nie porozumiała i z wiadomych względów Tesla nie posiada tych informacji. Czy to będzie 5 czy 20 w skali kraju to nie wiem, ale być może jakieś dodatkowe będą.