Wall Connector gen 2 pobiera 3W, gen 3 poniżej 1W.Czy sama ładowarka podłączona do auta, ale po zakończeniu ładowania pobiera coś na swoje potrzeby?
czy straty na ładowaniu zawsze muszą być tak duże ?
to samo mam na DC jak i na AC w domu
View attachment 9983
13A z gniazdkaJakim łączem ładowane ?
a Tessie co podało jako energia pobrana ?energia pobrana przez EVSE: 19,94kW
19,41kWa Tessie co podało jako energia pobrana ?
a prąd ładowania mały ? 3 fazy ?19,41kW
Wygląda na to, że Tessi określa tą energię na podstawie integracji iloczynu rate*voltage z API
Jest na wykresach. Rozkład prądu w sesji jak na histogramie, ładowanie 1P - 1 faza.a prąd ładowania mały ? 3 fazy ?
ciekawy ten rozjazd - mi ORLEN zgodziło się z dokładnością 0,28 % - u Ciebie rozjazd jest w okolicy 2 %, dużo
prądu na nich nie ma a sama moc pobrana skacze jak skakanka - pewno stąd takie stratyJest na wykresach. Rozkład prądu w sesji jak na histogramie, ładowanie 1P - 1 faza.
To jest prąd 6-16A os X na hist. Skalowany do PV.prądu na nich nie ma a sama moc pobrana skacze jak skakanka - pewno stąd takie straty
skakanie co kilka minut - nie sądzę aby PV tak często zmieniało generowaną energię - tu coś jest nie takTo jest prąd 6-16A. Skalowany do PV
Źle czytasz histogram. Auto może przyjąć od 6-16A (tesla od 5A). - to oś X.skakanie co kilka minut - nie sądzę aby PV tak często zmieniało generowaną energię - tu coś jest nie tak
wg wykresu masz nawet 21 kWh - na jednej fazie wychodzi ok 90 A ???
tyle to chyba TESLA nie przyjmie ... "chyba"
Ehh, masz problem z prawidłowym odczytem informacji. Ten najbardziej poszarpany wykres to tylko krocząca kalkulacja straty %. Wynika z czasu integracji energii w Tesli.tak czy inaczej z powodów tych skoków masz stratę efektywności - przy stałym dużym prądzie nie będzie takiej
pojedź na ładowarkę AC i sprawdź na 11kW - będziesz miał pewno to samo co ja
Tak 1faza. Coz poradzę liczby nie kłamią. Strata % bedzie zależna od odniesienia.Czy ja dobrze rozumiem, że ładowałeś z jednej fazy? Jeśli tak to jest podejrzenie, że taki sposób ma duże straty (@vwir o tym pisał). U mnie przy ładowaniu z trzech faz straty wydają się być około 5%.