też tak uważam ale kolega J123 wie lepiejCoś chyba masz zwalone to wyliczanie. Nie możliwe żeby aż 10% było tracone, chyba, że tam dochodziło jakieś przygotowanie do jazdy albo coś w tym stylu.
Nie. Czyste ładowanie. Monitoruję wszystkie parametry pojazdu z API Tesli. Przed EVSE mam licznik MID, reszta to tylko proste obliczenia które łatwo sprawdzić.Coś chyba masz zwalone to wyliczanie. Nie możliwe żeby aż 10% było tracone, chyba, że tam dochodziło jakieś przygotowanie do jazdy albo coś w tym stylu.
W jaki sposób jest mierzona ta energia ? przez software/hardware ładowarki ?ładowarka podała pobranie 14,79 kWh energii
W jaki sposób jest mierzona ta energia ? przez software/hardware ładowarki ?
Wiec proponuję zastosować przed tym urządzeniem licznik energii klasy rozliczeniowej MID i porównać wskazania energii. Wskazania urządzenia ZENCAR są zapewne orientacyjne - bo to nie licznik rozliczeniowy.![]()
ZENCAR 11kW. Przenośna ładowarka 6-16A, do gniazda 3-fazowego 16A 5-pin
Przenośna stacja ładowania / ładowarka ZENCAR do ładowania samochodu elektrycznego w domu jak i w podróży. Regulowana moc ładowania od 4,14kW do 11kW przy zasilaniu 3-fazowym. - 5 ustawień regulacji prądu: 6-8-10-12-16A - opóźnienie startu ładowania - 2 do 6h - wtyczka zasilania siłowa typu...evston.com
mam kupować licznik aby się przekonać, że wyliczenia są poprawne ?Wiec proponuję zastosować przed tym urządzeniem licznik energii klasy rozliczeniowej MID i porównać wskazania energii. Wskazania urządzenia ZENCAR są zapewne orientacyjne - bo to nie licznik rozliczeniowy.
Ponadto ja odnoszę stratę do wartości energii zmagazynowanej w baterii a nie pobranej z sieci co matematycznie też podwyższa wynik %.
Zapewne uwzględniając błąd pomiarowy ZENCARa i odniesienie wyniki będą podobne.
Jak dla mnie możesz kupować i wierzyć w co tylko Ci się podoba. Ja staram się przekazać dane z wiarygodnych przyrządów pomiarowych i parametrów zwracanych przez pojazd.mam kupować licznik aby się przekonać, że wyliczenia są poprawne ?
widziałeś wcześniejszy post o ORLENie ?
sądzisz, że Orlen by mi podarował jakieś kWh aby mnie oszukać i mniej zarobić ? ... nie sądzę 🤣
raczej ZENCAR zwyższa pobór niż pomniejsza
Na wykresie masz napis, że to było ładowanie jednofazoweW przypadku ładowania 3 fazy, średni prąd ok 11A na fazę straty także ok 10% wartości energii dodanej do baterii.
Tu tak ale mierzyłem i mierzę dalej różne warianty 1 fazowe i 3 fazowe.
nie do końca - jest różnica między 15% a 4% strat - grosze to mogą być na jednym ładowaniu a jak ładowania 25 kWh x 70 w roku to już zaczynają być wymierne straty z nieświadomościLudzie dajcie już spokój z tymi stratami na ładowaniu w domu. To są grosze. 🫣
Bawcie się jazdą, albo jakiś film pooglądajcie, książkę poczytajcie.., 👍
widzę, że wiara to Twoja silna strona i prawda najprawdziwsza "nie na domysłach" ... uważasz, ze Twoje mierniki są lepsze niż ORLENu itdJak dla mnie możesz kupować i wierzyć w co tylko Ci się podoba. Ja staram się przekazać dane z wiarygodnych przyrządów pomiarowych i parametrów zwracanych przez pojazd.
Nie bazuje na "raczej" czy domysłach oraz osądach. Takie są dane. Co kto z nimi zrobi to już jego sprawa.
tak tylko że auta typu tesla podczas ładowania nie śpią czyli żrą prąd, czyli im wolniej ładujesz tym dłużej tym więcej prądu pobierze auto na nicnierobienieprzez przypadek w trakcie jednego wyjazdu musiałem ograniczyć prąd 3F do 10 A - czyli moc ok 7kW leciała
jak się okazało pokazało mi efektywność jeszcze lepszą o 1 % bo aż 97 %
jak ograniczałem dalej 7A , 5A to efektywność już znacząco spadała
w domu też przestawiłem wallconectora na testy na 10 A i faktycznie efektywność wzrosła do 97 %
będę tak ładował od teraz - czyli 3 fazy po 10 A