EKOEN ładowanie z apki Elocity

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Jak jestem Słowacji, to ładuję przez kartę BMW Charging ( 0,50€/kWh) - to w trasie,
Kto bogatemu zabroni :) . Moja średnia w trasie w SK, z ładowań ponad 500 kWh, to 0.34 EUR/kWh.

kaktus

Posiadacz elektryka
Zamówiłem kartę Elocity jednak zdecydowanie nie działa ona na 2 ładowarkach EKOEN na których próbowałem - zastanawiam się czy jest ona może uszkodzona? Gdy uruchomię skaner NFC na iPhone to kartkę Octupus zaczytuje bez problemu, natomiast Elocity nie.

pbr

Posiadacz elektryka
Zamówiłem kartę Elocity jednak zdecydowanie nie działa ona na 2 ładowarkach EKOEN na których próbowałem - zastanawiam się czy jest ona może uszkodzona? Gdy uruchomię skaner NFC na iPhone to kartkę Octupus zaczytuje bez problemu, natomiast Elocity nie.
to pytanie do wsparcia Elocity :) Moja działała na Ekoen zarówno w Warszawie na lotnisku jak i w Kisielinie

KrzysztofFly

Moderator
Jeśli faktycznie nie możesz jej odczytać, to najprawdopodobniej jest uszkodzona. Jest to karta RFID w standardzie Mifare Classic 1K i bez problemu da się ją odczytać skanerem NFC w komórce.

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
spoko spoko
mam też prąd z gniazdka za 0.19 euro (to 0.50 tylko w trasie
Ja też mam tani prąd z gniazdka. A 0.34 EUR to była moje średnia z ładowań na publicznych ładowarkach w SK podczas moich wielokrotnych przejazdów przez SK. Na dzień dzisiejszy ta średnia spadła do 0,33 EUR/kWh. Niewielki spadek, ale zawsze coś :)

camilos

Zadomawiam się

Bardzo mi się podoba ta stacja. Łatwy dojazd, żadnych płatnych parkingów. Jest stacja benzynowa po drugiej stronie ulicy, więc zawsze można wpaść coś zjeść. Kebab polecany przez Książula obok.
Te przewody się ciężko wyginają, bo 350kW.

krzyss

Pionier e-mobilności

Bardzo mi się podoba ta stacja. Łatwy dojazd, żadnych płatnych parkingów. Jest stacja benzynowa po drugiej stronie ulicy, więc zawsze można wpaść coś zjeść. Kebab polecany przez Książula obok.
Te przewody się ciężko wyginają, bo 350kW.
Ktory to kebab ? :)

spietrza

Zadomawiam się
Ja mam karte Elocity i nie działa nigdzie na Ekoen. Hotline Elocity twierdzi że karta ich nie działa w Roamingi z Ekoen :( Test n abułgarskiej Poznan i Za Gorzowem strona do Szczecina ( ostatnie 2 tygodnie )