Elektryk do 60 tys

Adrian1973

Nowy na Forum
Witam szukam elektryka do 60 tys. zasięg 250-300 km. Dojazdy do klientów. Ładowanie w domu z PV.
Do wyboru
BMW i3
Nissan Leaf II
Hundai ionic
VW e-golf
Co byście wybrali

nabrU

Moderator
są jeszcze trojaczki Up/Citigo/Mii z dużą baterią, pompą ciepła i CCS powinny dać radę
i bywają nawet krajowe oferty poniżej 60k

Trojaczki te nie maja pomp ciepła (nawet w opcji), bo używamy jeden z nich...

adamusek

Posiadacz elektryka
Cennikowo 200 tys a tu 77? No nieźle. Popcorn w dłoń i czekamy gdzie jest haczyk
auto już roczne, bez dopłat, średnio udane i nie sprzedaje się...
pierwsza lepsza recenzja wyjaśnia:

no ale za 70k może warto

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-03-25

Gość
Recenzja jakby z Dacii Spring :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Ale nadal za 77 wydaje się dobrą okazją. Pytanie co z serwisem, gwarancja będzie pewno gehenną.
No ale w końcu można ładować i jeździć a nie ronić łzy nad "łatwą do zarysowania powierzchnią piano black"

adamusek

Posiadacz elektryka
Ale nadal za 77 wydaje się dobrą okazją. Pytanie co z serwisem, gwarancja będzie pewno gehenną.
No ale w końcu można ładować i jeździć a nie ronić łzy nad "łatwą do zarysowania powierzchnią piano black"
mozna jakis tani leasing wziac po 500zł/mc i jednak kawalek auta jest

C735K1

Zadomawiam się
Spring za 77k + dopłata i ta cena już zaczyna bardziej do człowiek przemawiać. Zależy kto czego potrzebuje.

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-03-25

Gość
Mam Springa od 3 miesięcy (za 44 kPLN z FV 23%, po firmie) , przejechałem ok 4 kkm i powiem tak: warto pojeździć tym autem choć kilka godzin aby utwierdzić się w przekonaniu, że NIE CHCE się go kupić. To auto świetnie zaspokaja potrzebę przemieszczania i niewiele poza tym. Gdybyż taki eC3 chciał się zbliżyć do ceny Dacii Spring - ale nie chce, bo kosztuje 130 tys...
Moje 3 miesięczne doświadczenie z BEV zmierza do konkluzji: kupuj używkę najtaniej jak umiesz. Spadek cen BEV jest dramatyczny i to jest super okazja. Jeżeli dopłaty do używanych BEV się nie pojawią, to ceny używek będą niskie i to trzeba wykorzystywać. Niech więc nówki kupują ci, którzy wliczają sobie spadek wartości w koszty działalności gospodarczej, a klienci detaliczni niech czatują na te używki po leasingach w podłej cenie. Czego Wam życzę.

Ronin78

Posiadacz elektryka
Zaden z nich nie zrobi 250km
Bardziej 150-200km.
Oczywiście spokojne dojazdy do pracy tryb 80% wioska 20% miasto, więc dynamiczna jazda i zima odejmij te 100km i spokojnie do zrobienia. Średnioroczny pobór za pełny rok i 19kkm miałem 13kWh/100km.

Attachments

• Screenshot_20240720-120018.png
    Screenshot_20240720-120018.png
    638,6 KB · Liczba wyświetleń: 29