To wynika z braku czujników ultradźwiękowych. Jak nie możesz dokładnie oszacować odległości, to sam wiesz...Ja jeszcze słyszałem, że jak kupisz model po 2023 roku, to fujara się kurczy. Dlatego najlepiej stare, bo u mnie rośnie (może na starość)![]()
Jasne jest jedno. Jak każdy, widzisz to, co chcesz widzieć. Ignorujesz wszystko, co nie pasuje do twojej tezy. Ba, uzurpujesz sobie prawo do decydowania co jest dobre dla firmy i jak definiować postęp. No i na tym w sumie można zakończyć dyskusję, bo ciężko dyskutować z człowiekiem przekonanym o własnej nieomylnościNo pewnie. Ale to będzie wymagało gwałtownego przebudowania firmy. Musi przestać się opierać na kulcie Muska (jest w tym wątku sporo przykładów, jaki on jest silny), a skoncentrować na technologii.
Fujara ultradźwiękowa vs fujara vision, eh 😅😅Ja jeszcze słyszałem, że jak kupisz model po 2023 roku, to fujara się kurczy. Dlatego najlepiej stare, bo u mnie rośnie (może na starość)![]()
Ja mam dwie.Fujara ultradźwiękowa vs fujara vision, eh 😅😅
4680, roadster, liftingi itp. to są tematy bez znaczenia.A muskowi skończyły się obecnie pomysły albo wdraża je za wolno. Gdzie te przełomowe 4680?
Jak narazie to mała produkcja, niska wydajność i tyle.
Gupie ludzie4680, roadster, liftingi itp. to są tematy bez znaczenia.
Podstawowym powodem dla którego tesla jest warta 4 razy tyle co 2. na świecie Toyota jest FSD.
Którego wdrażanie zajmuje już parę ładnych lat, tysiąc obietnic później i pięć generacji aut do przodu.4680, roadster, liftingi itp. to są tematy bez znaczenia.
Podstawowym powodem dla którego tesla jest warta 4 razy tyle co 2. na świecie Toyota jest FSD.
Ja bym powiedział, że Toyota to też bańka. Jeśli rzeczywiście Hyundai ma już solid state, to pozamiatane, bo toyota ma zawsze za 10 lat...Dodatkowo, wartość toyoty jest urealniona
Czas pokaże co sie stanie z Toyota. Narazie ma sie dobrze, hybrydy ida jak ciepłe bułki.Ja bym powiedział, że Toyota to też bańka. Jeśli rzeczywiście Hyundai ma już solid state, to pozamiatane, bo toyota ma zawsze za 10 lat...